Dag 19 zaterdag 09/18/10

Eindelijk nog eens uitgeslapen tot 11u. Vandaag was een heel rustige dag, we hebben eigenlijk echt niets gedaan. Gewoon met z’n allen een film gezien, paar spelletjes gedaan. En dan hebben we het huis gekuist, want morgen is het ’t verjaardagsfeestje van Braiden, dus Teresa wil dat alles proper is. Dus ik heb de hele beneden verdieping gedaan, badkamer, living, keuken, slaapkamer .. Ik word nog een echte huisvrouw :p voor de rest heb ik wat huiswerk gemaakt. Echt een héél rustige dag dus =)

Dag 20 zondag 09/19/10

Vandaag om 10u30 opgestaan. Braiden was al helemaal in de stemming voor zijn feestje. Om 12u belde Brandon, hij vroeg of hij mocht langskomen. Teresa was blij dat hij op voorhand belde, en zei dat het goed was. Brandon kwam pas om 15u, dus had genoeg tijd om mij klaar te maken :p Teresa moest nog snel naar de winkel om een paar dingen te kopen voor het feest, dus heb ik lunch gemaakt. Ramen chicken noodles. Ik was het eigenlijk enkel voor mij aant maken, maar de kinderen roken het eten meteen en wouden het ook, dus heb ik extra gemaakt.
Na het eten de kinderen geholpen met de rommel die ze hadden gemaakt terug op te ruimen. En dan kleren gaan uitzoeken :p Eerste keer dat iemand kwam buiten schooluren, dus moest er toch een beetje fatsoenlijk uitzien e =)
Om 14u45 was het eerste vriendje van Braiden er al, en een paar minuten na hem kwamen al de andere. Toen Brandon kwam (ik weet het, vermoeiend met Braiden en Brandon :p) hebben we met de kinderen en Curt football gespeeld. Daarna zijn Brandon en ik met de fiets naar Lake Wabasis gereden. Daar zijn we gaan vissen! Er is maar één vis gevangen, en jawel, door mij! Hij wou dan dat ik de vis van de haak nam en mijn vinger in die zijn mond stak voor een foto. Dat ging erover voor mij :p Ik heb een foto genomen met de vis aan de haak, goed genoeg :p daarna heeft hij de vis eraf genomen en terug in het lake gegooid. Daarna zijn we naar de speeltuin gegaan en heb ik foto’s van hem getrokken op de schommel, jaja ook wij kunnen nog kinderachtig zijn :p
Om 18u naar huis vertrokken met de fiets. Onderweg begon het uit het niets mega hard te regenen ! De regen duurde amper 5 minuten, maar eenmaal thuis waren we doorweekt ! We hebben dan binnen nog een stuk taart gegeten van het feest, en dan is hij naar huis gegaan.
Een geslaagde zondag !


Dag 21 maandag 09/20/10

School, damn. Tijdens de berichten van de dag, herinnerden ze de leerlingen dat het morgen de auditie is voor de sound of music. Ik twijfel nog een beetje, want uiteindelijk ben ik een exchange student met een accent en zitten er meer dan 100 meisjes die kunnen zingen. We shall see. I choir was iedereen aant pushen dat ik mij moest inschrijven voor de auditie. Het was vandaag ook de eerste dag van homecoming spirit week. Elke dag is er een speciaal thema en dan moet ge uw kledij daarop aanpassen. Vandaag was het neon day, iedereen was zooo flashy, kreeg er hoofdpijn van :D Na school boodschappen gaan doen met Teresa. Zij zegt ook dat ik moet proberen, wat heb ik te verliezen ?

Dag 22 dinsdag 09/21/10

Dag 2 van spirit week, today = Hat day. Iedereen droeg een hoedje of een pet. Ik had mijn pet op die ik vorig jaar met mama in NYC had gekocht “When God made me, he was just showing off”. De hoeden die mensen droegen.. het was gewoon abnormaal. Mensen met een kerstmuts, met een hoed met de amerikaanse vlag erop, een helm uit de WO II.. Echt funny om te zien. Na school dan toch naar de audities gegaan. Spannend, veel volk. We kregen allemaal papieren en werden in verschillende groepjes verdeeld. Na 5 minuutjes moesten we dan die scene op het podium komen doen. Na het voorbrengen van verschillende scenes, was het tijd voor de vocale auditie. Ze zeiden dan na de auditie dat er die avond en morgen ook nog audities waren en als we wouden konden we terug komen en nog wat extra teksten lezen. Dus met Teresa afgesproken dat ik morgen terug zou gaan na school, want dan zit ik nog fris in hun geheugen. Tijdens de auditie met veel mensen gesproken, en wow, de drama club is zoo leuk. Ik hoop dak een rol krijg !

Dag 23 woensdag 09/22/10

Dag 3 van spirit week, today = Tie Dye day. Tie dye is dat ge een wit tshirt in een soort van verf doet en dan hebt ge grappige shirts :p Teresa had een jurk zo gedaan vorig jaar, dus heb ik de jurk gedragen. Ik zag er hippie uit. Iedereen vond dat ik er super schattig uitzag. Vrienden maken gaat nu zelfs nog beter sinds de auditie gisteren.  Brandon en ik hebben ruzie gemaakt, want hij wilt meer dan vrienden zijn en ik heb daar echt geen zin in. Dus geen homecoming date. Boehoe. Anyway, auditie nummer 2 ! Vandaag waren er nog meer mensen dan gisteren. En vandaag waren er echt heeel goede mensen bij. Mijn hoop is weg. Na de auditie zei de regisseur dat ik echt goed was, maar ja, er waren er zeker 50 beter dan mij en zonder accent. Ze zeiden dat als we vanavond een telefoon krijgen, dat we de callback hebben gemaakt. Na de auditie zag ik dat de football players klaar waren met practise en ze kwamen voorbij terwijl ik op Teresa aant wachten was. Eentje daarvan, Mitch, zit in mijn Biology and Concert choir class. Hij kwam naar mij, zei dat ik er fantastisch uitzag en vroeg mij naar homecoming ! Yes, I’ve got a date again ! En dan nog wel een voetballer. Hij gaf mij zijn jersey (football shirt met nummer op) en zei dat ik het morgen moest dragen.
Onderweg naar huis had ik heel de tijd de telefoon vast want ik wou zo graag telefoon krijgen. Dan rinkelt mijn telefoon eindelijk, maar het was Mitch. Hij wou een foto van mijn jurk zodat hij kon mij kon matchen. Lief, maar ooh! Ik wou telefoon van het theater. Twee uur later ging ein-de-lijk de telefoon ! Ik mag naar de callbacks !! yes yes yes yes !!


Dag 24 donderdag 09/23/10

Dag 4 spirit week, today = camo day. Camouflage ! Ik heb een camouflage broek van Teresa aangedaan en dan daarboven de jersey van Mitch. Iedereen op school wou weten wiens jersey ik aan had. Ik werd  - nog - populairder dan daarvoor :p Op de callback waren er nog maar 14 meisjes over, ik heb het dan toch al goed gedaan! We hebben weer een hele tijd scenes moeten doornemen en verschillende rollen lezen. Wow shit, die meisjes zijn echt goed. Ik ben dan wel duidelijk de beste in zingen, in acteren zijn die beter, en ze hebben geen accent. Dus ik denk dat mijn kansen voorbij zijn. Ze zeiden dat ze gingen bellen of ge naar de laatste callback mocht of niet. Om 19u nog steeds geen telefoon, dus ja. Om 20u kwamen de ouders van Curt Blake thuis afzetten, we waren aant praten en .. ik kreeg telefoon !!! Morgen terug komen voor de laatste callback !! yes !!!!!

Dag 25 vrijdag 09/24/10

Vandaag niet naar school gegaan, want ik moest naar de dokter voor een injectie. Teresa wou niet een hele dag rondrijden, dus ben gewoon niet naar school gegaan. Dus geslapen tot 10u, klaar gemaakt, naar de dokter gegaan. Dan nog wat make up gaan kopen voor homecoming. Dan zijn we gaan eten voor lunch, en dan heeft ze mij naar school gereden voor de laatste callback. We waren nog met 12. Ik denk dat ik het okay heb gedaan.. Ze gaan morgen bellen met de rollen. Na de callback, ben ik met Mitch meegereden. We zijn iets gaan eten en dan naar Homecoming game gereden. Daar dan heel de tijd met vriendinnen en vrienden van choir en drama rond gehangen. Gemerkt dat ik echt wel populair ben :p Na de game die we hebben gewonnen met 34 - 3, heeft Mitch mij thuis afgezet. Hij is dan nog even binnen gekomen om met Teresa en Curt te praten. Kwamen goed overeen. Daarna is hij naar huis gegaan, heb ik mijn haar gewassen en heeft Teresa er krulspelden ingedaan. Morgen homecoming dance !!

Dag 26 zaterdag 09/25/10

HOMECOMING !! Al om 10u opgestaan, ontbeten. En dan naar de nagelstudio gereden. Na de nagelstudio nog een BH gaan kopen die geen bandjes rond de schouder en rug heeft. Gewoon een water pad, of whatever het ook is. En dan .. Telefoon !! Ik heb de rol van sister catherine in the sound of music, ik heb 8 liedjes ! Daarna een lang bad genomen, en dan heeft Teresa mijn haar en make up gedaan. Dan de jurk aangedaan en snel naar Mitch gereden. Met hem zalm gegeten en wat foto’s getrokken. Daarna .. dance ! Daar heb ik met mijn vrienden en vriendinnen gedanst. Ik heb tegenwoordig ook al een beste vriend, Charles :p Hij zit in choir en ook in de sound of music. Dance was leuk, leuke muziek. Maar ik zit echt in een Amerikaanse tienerfilm. Drama, drama, drama. Voor de trouwe One Tree Hill kijkers, het was zoals daar. Buiten dat was het leuk. Mitch heeft mij dan thuis afgezet en dan heel mijn verhaal aan Teresa en Curt gedaan. Yeah !

Dag 27 zondag 09/26/10

Vandaag een hele dag huiswerk gemaakt. Normaal ging ik naar de cinema enz, maar door homecoming was het zoooo druk dat we het hebben verschoven. Ik heb van 11u tot 19u huiswerk gemaakt, toch hatelijk dat ik niet elk begrip in engels ken, dat maakt het lastig. Daarna heb ik een film gezien. En nu ben ik dit dus aant schrijven, ik ga zo dadelijk nog snel een douche nemen en dan slapen. Morgen eerste repetitie van the sound of music !!!! Slaapzacht België

Xoxo Thalysia  
 
Voor mijn trouwe volgers, ik zal een update maken elke week. Dit is week 3

Dag 12 zaterdag 09/11/10


Weekend !! Vandaag om 8u30 opgestaan, douche genomen, ontbeten ... Om 10u zaten we allen in de auto. Behalve Curt, want door de drukte op zijn werk moest hij vandaag werken. We reden eerst naar de ouders van Curt om Blake daar af te zetten. Daarna helemaal naar Lansing, de hoofdstad van Michigan. Het was twee uur rijden, iedereen in de auto geslapen :D In Lansing zijn we naar de vader van Teresa gereden en hebben daar Braiden en Arismia afgezet. Daarna zijn Teresa, Damon en ik naar het museum van Lansing gereden waar de bijeenkomst van de CHI Exchange studenten was. Daar heb ik dan studenten terug gezien waarmee ik in New York zat. We hebben dan allemaal onze verhalen tot hiertoe gedeeld. Daarna gingen we met zijn allen naar het auditorium. Daar kregen we een uitleg over nog wat extra regels. We kregen ook informatie over onze volgende bijeenkomsten. We gaan samen skieën, naar Chicago .. Zal nog leuk worden! We moesten één voor één naar het podium komen, ons voorstellen, ons gastgezin voorstellen, ons land vertegenwoordigen en zeggen wat een interessant weetje was van ons land.
Er was een kerel uit Australië en die zei "Well, just to let you all know, we DON'T ride on kangaroos". Iedereen lag kapot van het lachen ! Die zei dat dan ook met zo'n echt Australisch accent.
Na de meeting gingen we de kinderen ophalen en naar huis. Om 18u waren we eindelijk thuis. Thuis was er een leuke verrassing. Er waren allemaal vrienden van Teresa in huis en het huis was volledig versierd. Morgen is Teresa namelijk jarig, en we hadden een verrassingsfeestje georganiseerd. Ze was kei blij. We hebben dan allemaal in de tuin gezeten, cake gegeten, karaoke gedaan.. Het was echt tof !

Dag 13 zondag 09/12/10

Vandaag de verjaardag van Teresa! Ik heb geslapen tot 12u30 .. 't was precies eens nodig. Toen ik opstond bleek iedereen nog te slapen :D Teresa was, toen ze eenmaal opstand (14u), niet zo goed gezind. Ze kon het precies niet goed aanvaarden dat ze nu 30 is. De hele dag heeft ze zich in haar kamer opgesloten en buiten gezeten. Ik heb een hele dag gestudeerd (stomme engelse termen!), en met de kinderen gespeeld. In de avond kwam Teresa dan eindelijk terug bij ons, ze had het dan toch aanvaardt. '30 is alleszins beter dan 31' zei ze dan =) Iedereen is vroeg gaan slapen.

Dag 14 maandag 09/13/10


School..  School op zich is best wel ok. De lessen zijn leuk en makkelijk. Het enige hatelijke is dat ik zo vroeg moet opstaan. Ik sta op tussen 5u en 5u30. De schoolbus is er om 6u20. Wel, vandaag vroeg opgestaan, klaargemaakt en dan naar de bus gewandeld. Het was super koud en super donker buiten, en uiteraard was de bus te laat. Uiteindelijk om 6u35 was ze er. Ben dan maar weer op een lege bank gaan zitten, want ik ken er nog steeds niemand. Behalve dan Cody, maar die stapt pas om 6u55 op.
Op school naar mijn locker gegaan, krijg ik nog steeds niet zelf open. Damn! Daarna naar US History klas gegaan en daar al op mijn bank gaan zitten. Iedereen wandelt nog door de gangen met hun vrienden, maar aangezien ik er nog niet echt heb, kan ik dat dus niet doen. In de klas zaten al twee andere mensen. Angela en Egnacio. Egnacio is een andere uitwisselingsstudent uit Spanje. We hebben dan wat gepraat met z’n drieën. Angela - duidelijk in de ban van uitwisselingsstudenten – kon maar niet stoppen met ons vragen te stellen. En dan begon de les.
In de middag was ik onderweg naar de cafetaria, toen twee cheerleaders mij zagen en vroegen of ik met hun wou gaan eten. Uiteraard mee gegaan. De cheerleaders, Emily en oops de naam van de tweede vergeten, gingen eten in Arby’s, een fastfoodrestaurant. Ik had mijn boterhammetjes bij, dus heb niets besteld. Lekker gezond :D
Daarna gewoon de tweede helft van de schooldag doorgegaan. Niets speciaals gebeurd. Op de bus naar huis met Cody gepraat en ook met Katie. Katie zit ook in mijn klas English en Concert Choir.
Eenmaal thuis wat met Teresa gepraat, tv gezien, huiswerk gemaakt, met de kinderen een spelletjes gespeeld en gaan slapen.
 

Dag 15 dinsdag 09/14/10

Vandaag was het een koude dag, dus Curt heeft mij ’s morgens met de auto naar de busstop gebracht (wat enkel 50 meter verder is, maar okay). We hebben dan gewoon in de auto gewacht op de bus die weer te laat was. Ik was toch blij dat hij mij bracht, want het was super koud. Hij zei dan dat hij dat elke ochtend ging doen, omdat het kouder en kouder zal worden en uiteindelijk zal gaan sneeuwen. Hij vindt het ook handiger, want nadat ik op de bus zit rijdt hij meteen door naar zijn werk. En zo begint hij vroeger en is hij sneller klaar.
Op school weer een rustige dag. In de middag bij de meisjes gezeten waar ik ook vorige week bij zat, en ik heb hun namen onthouden: Courtney, Kaylee en Sage. In government een test gedaan over world leaders. Ik heb 22/20, vreemd :D
Voor de rest niets speciaals.


Dag 16 woensdag 09/15/10

Halverwege de week! Een rustige dag. In de middag naar de kerk van Sage gegaan, die kerk had Free Pizza dag. Dat konden we niet laten liggen e ! =) Daar hebben we dan ook een jongen leren kennen die blijkbaar op onze school zat, Louis.
Vanaf dat school terug begon, kwamen we Louis bijna elke minuut tegen, vreemd toch :D
Op de bus naar huis was Cody er niet, hij had rijles op school. Dus was ik weer naar mijn iPod aan het luisteren. Tot een kerel, Brandon, het “verpestte”. Hij wou praten en mij leren kennen. Hij is een senior op onze school. We hebben dan gewoon wat gepraat.
Toen ik thuis kwam en huiswerk begon te maken, bleek Brandon aan de deur te staan. Hij wou gewoon wat rondhangen met mij. Teresa, die slecht gezind was, kon er niet mee lachen dat hij zomaar zonder iets te laten weten aan de deur stond, en heeft hem weggestuurd. Ben benieuwd hoe hij morgen gaat reageren.
 

Dag 17 donderdag 09/16/10

Met Brandon gesproken, hij was niet kwaad en vroeg mijn nummer zodat hij in het vervolg eerst kon bellen. We hebben dan de hele busrit gesproken, en op school gesproken, en de busrit naar huis gesproken.
Tijdens Biology is er zo’n mega vreemde kerel, Ben. Hij kijkt mij altijd vreemd aan en blijft vragen of ik wafels voor hem kan maken. Vandaag kwam die naar mij gelopen en zei die ‘knuffel dag’ en begon die mij te knuffelen. Ik had zo iets van ‘what the beep is uw probleem’. Heel de klas zat ons uiteraard uit te lachen. Great. We hebben UNO gespeeld tijdens Biology, ik ben verloren =( Maar het was wel super leuk. De Biology leerkracht zei dat we morgen tijdens zijn les een eetdag gingen houden. Wat wil zeggen dat we allemaal eten mogen meenemen en delen met de klas. Ben niet van plan iets te maken.
Op de busrit naar huis heb ik dus weer een hele tijd met Brandon gesproken, en hij vroeg mij mee naar Homecoming. Ik heb ‘ja’ gezegd. Yeah! Date voor Homecoming. 


Dag 18 vrijdag 09/17/10

Tijdens Biology was het dus eetdag. Ik had gisteren nog op facebook met Scott gesproken, een kerel uit de Biology klas. Hij had chocolate chip muffins gemaakt. Toen hij dat zei op facebook tegen mij, zei ik ‘make me two!’. En rarara, hij heeft er echt twee voor mij gemaakt. Ze waren echt super lekker. Tijdens het eten hebben we naar mythbusters gekeken. Was wel grappig.
Tijdens Concert Choir deden we het schoollied, dat ik nog niet ken. De cheerleaders die ook in choir zitten begon meteen hun dansjes te doen op het schoollied. Al zeg ik het zelf, redelijk belachelijk. Na het lied zei de choir leerkracht dat we dat lied volgende week elke dag gingen doen tot de exchange student (ik dus) het ook ken. Blijkbaar is het noodzakelijk dat ik het ken voor homecoming. Joepie ..
Ondertussen ook goed bevriend geraakt met Elicia en Maggy. We zijn plannen aan het maken voor volgend weekend. Momenteel ziet het er zo uit: vrijdag naar homecoming game en dan sleepover bij Maggy. Zaterdag klaar maken voor homecoming en met onze date gaan en elkaar daar opwachten. En zondag naar de cinema. Nu maar hopen dar het ook allemaal echt kan gebeuren.
Na school met Teresa naar de karaoke bar geweest. Er was een wedstrijd en Teresa heeft meegedaan. Ik was te jong, ge moest 21 zijn, want de volgende ronde was in een echt bar. Teresa is er door, yeah! Ik heb ook gewoon een liedje gezongen, en iedereen, inclusief de jury, zei dat ik een fake ID nodig had, want ik was de beste van de avond. Vond ik wel leuk :D Om 1u15 thuis gekomen en gaan slapen.
Weekend !!


xoxo Thalysia 
 
Gosh nu is het toch al wel even geleden ! Mijn computer werkte niet meer, dus ja. Gelukkig houd ik elke dag een dagboekje bij die ik dan nu kan delen met jullie.
Deze update gaat over vorige week en mijn eerste dagen school:

Dag 3 donderdag 09/02/10

Vandaag om 8u opgestaan. Iedereen was al wakker. Ik heb eerst een goede douche genomen en om 8u30 ben ik dan naar boven gegaan. De kinderen hadden al gegeten. Ik had zin in een boterham met platte kaas, maar Teresa had al een kom met cornflakes voor mij klaargezet. Echt cornflakes kon je het niet noemen, het was meer een soort van rijstpap, echt afschuwelijk vies. Dus vanaf dat ze de keuken uitging heb ik het in de vuilbak gegooid en heb ik boterhammen gemaakt.
Na het eten hebben we de film 'getting even with dad' gezien, echt grappig. Na de film moest iedereen zich klaarmaken want we gingen naar mijn school. Het is een super grote school , we hadden zelfs moeite met het secretariaat te vinden. De vrouw die normaal de exchange students doet, lag in het ziekenhuis en komt pas volgende week terug. School begint normaal dinsdag 7 september, maar mijn afspraak is pas den 8ste, dus ik mis zowiezo al de eerste twee dagen. At the bright side: de eerste dag zoekt iedereen zijn vrienden en klassen. Wanneer ik dan kom zal ik nog specialer zijn: een exchange student én te laat op school!
Na de school zijn we naar supermarkt gegaan (wal-mart). Je vindt er echt ALLES ! Ik heb school dingen en douche spullen gekocht. Daarna zijn we naar een garage sale geweest. Dat is dus de garage van iemand die vol spullen staat voor een dollar ofzo. Ik heb daar een juwelendoosje gekocht voor 1 dollar. Dan zijn we naar huis gegaan om te eten. Pasta met groentjes. na het eten zijn we naar de football training van Braiden geweest. Na de football training heb ik thuis gewoon even op mijn laptop gezeten en geskypet met mama. 

Dag 4 vrijdag 09/03/10

Vandaag pas om 10u opgestaan. De kinderen waren buiten en het was zo stil in huis, ik kon eindelijk eens goed slapen. Als ontbijt een omelet met gebakken aardappelschijfjes gegeten. Na het eten een lang bad genomen, deed deugd. Daarna hebben we America's funniest home videos gezien op TV, daarna de film 'good boy', leuke film. Elke dag een film zien is hier blijkbaar wel een gewoonte xD
Na de film wou ik op mijn laptop maar dat lukte niet. Dus was ik helemaal gestresset en mama om hulp gevraagd. Na twee uur lukte het eindelijk. Dan heb ik nog even met oma en bompa geskypet, was leuk hun te horen!
De hond had ondertussen in kak gerold, dus we hebben een tuinslang genomen en haar helemaal nat gespoten en gewassen. Daarna hebben we pizza gegeten en een kampvuur gemaakt. Dan lekker genieten terwijl we marshmallows maakten.

Dag 5 zaterdag 09/04/10

Vandaag een hele zware dag !! Een hele dag gaan .. shoppen !! We hebben tweedehand winkeltjes gedaan, JcPenny, Sears, Hollister ... echt veel te veel winkels. En alles was in solden, maar echt zalige solden, zoals 1,50 dollar voor een t-shirt enz !!
Tijdens de middag hebben we in een mexicaans restaurant gegeten. In sears heb ik een boekentas gevonden met allemaal muzieknoten, kei tof! Ik heb ook naar homecoming kleedjes gekeken, want dat is al in september en Teresa zegt dat ik MOET gaan xD
Ik heb er 4 gevonden voor homecoming, zooo mooi, ik kan niet eens kiezen !! En ik heb er ook al twee voor prom gevonden, mmh kiezen =( En het was een geweldige deal, normaal waren dat jurkjes van 160 dollar, maar doordat het nog zo vroeg was en solden heb ik ze voor 15 dollar kunnen krijgen !! Ben benieuwd welke ik uiteindelijk zal kiezen.

Dag 6 zondag 09/05/10

Slechte dag =( heel ziek. Teresa was vannacht ziek geworden en had de hele nacht last. Ik werd om 8 uur wakker met heel veel krampen, kon van de pijn niet meer slapen. Dus had een bad laten vollopen in de hoop dat het warm water de krampen zou wegnemen. Geen succes. Ben dan naar boven gegaan waar iedereen zat te eten, maar de geur maakte mij zo misselijk. Heb dan beneden beetje tv gekeken en ben in de zetel in slaap gevallen. Curt kwam vragen of ik mee wou naar zijn ouders en ik zei 'yeah sure why not'. Maar toen ik boven kwam, moest ik rennen naar de wc, moest echt zwaar overgeven. Toen ik uit de badkamer kwam zei ik tegen Curt 'You know what, I think I pass'. En hij zei 'of course, can I do anything?'. Lief is hij wel :) Ik heb dan nog een hele avond geslapen tot 20u, en dan voelde ik mij een beetje beter. Ik denk dat Teresa en ik een voedselvergiftiging hebben opgelopen door het mexicaanse eten. Teresa is nu weer genezen, dus ik morgenvroeg hopelijk ook. Toch jammer, want vandaag was een prachtige warme dag.

Dag 7 maandag 09/06/10

LABOR DAY !! jammer genoeg hard aan het regenen. Ik voel me gelukkig wel weer een stuk beter. Kan eindelijk weer beetje eten. Door het slechte weer hebben we een hele dag niets gedaan, en heb ik gewoon wat op de pc gezeten.
 n de avond zijn we naar vrienden van Teresa en Curt geweest. Amy en Rob zijn ongeveer dezelfde leeftijd als Teresa en Curt en zijn al hun vrienden voor 8 jaar. Ze hebben twee kinderen, een meisje van 6 en een jongen van 1,5. Aris, Braiden, Blake en zelfs Damon hebben met de kinderen gespeeld.
Ik heb met Teresa, Curt, Amy en Rob 'Partini' gespeeld. Ge moet dan ploegen maken (wij deden meisjes tegen jongens) en er liggen op tafel allemaal kaartjes. Ge moet dan om de beurt een kaart trekken, de naam van het spel dat ge moet spelen staat op de kaart.
Zo is er een spel waar ge klei hebt, er staan dan 5 woorden op het kaartje en degene met de klei moet die proberen te maken. De ploeg van degene die het maakt moet dan 2 van de 5 raden.
Een ander spelletje daarvan was mime, ge moet dan woorden uitbeelden zonder woorden. 
Nog een ander spel was 'what not', dan moeten ze bijvoorbeeld hond raden, dus zeggen ze 'not a cat'.   
Dan was er ook nog een spel met een dobbelsteen, die moet ge dan gooien en dan komt er 'I like' of 'I have' of 'I don't' .. en dan moeten de andere een zin over u opschrijven die daarmee begint. Dan moet gij de zin die het meest waar is en de zin die het grappigste is kiezen, en als één van de 2 van uw ploeg was, won je.
En het laatste spel daarvan wa 'bouncer', een spel met balletjes en kopjes. Proberen de truc op de kaart te doen.
Was echt een super leuk spel, en de meisjes zijn gewonnen! Om 20u30 zijn we daar weggegaan, want de volgende dag begint school.
Voor mij nog niet, maar voor Braiden en Arismia al wel.

Dag 8 dinsdag 09/07/10

Vandaag hadden de Braiden en Arismia school, dus al om 7u hoorde ik dat ze zich aan het klaarmaken waren. Ben dan tot 9u blijven liggen. De dag zelf was redelijk rustig. Niet zo veel gedaan. Heb wat met Damon gespeeld en op de pc gezeten. In de namiddag zijn we naar de bibliotheek gegaan, ik heb een Glee boek gevonden (Glee is een amerikaanse muziek reeks in een high school). We hebben ook veel films gehuurd in de bibliotheek. Eenmaal thuis zijn we dan wat films beginnen kijken, zoals Taken (zalige film!), It's Complicated, The nannies diaries ... Na de films waren Braiden en Aris thuis van school. Hebben ze beide een hele uitleg gedaan over hun dag, en moest Teresa vanalles tekenen voor hun. Daarne hebben we wat kaartspelletjes gespeeld, gewoon Tv gekeken en gaan slapen. Een heel rustige dag dus :)

Dag 9 woensdag 09/08/10

Vandaag vroeg moeten opstaan. We zijn naar mijn school geweest om mij in te schrijven. We hebben daar dan met die vrouw die de exchange students doet gesproken. Mijn dossier was ok, en ik heb de plattegrond van de school gekregen, wat een doolhof! Ik heb dan een boekje gekregen met alle mogelijke vakken. Daarna met de assistent directeur gesproken over de werking van de lessen en lunch enz. Daarna mocht ik mijn rooster al samen stellen, maar was nog wat aant kiezen. Ik had wel gezegd dat ik graag wou zingen. Daarna zijn we naar huis gegaan, andere kleren aangedaan. En dan naar Cedar Springs gereden voor medicatie voor Teresa. Mijn bankkaart werkte tot nu toe nergers. Dus in Cedar Springs ben ik naar verschillende banken gegaan. Uit-ein-de-lijk was er één bank die mijn kaart aanvaarde. Yes! Geld! Daarna naar de winkel gegaan voor eten en zien wat ik voor lunch wou meenemen enz. Na het avondeten heb ik een hele modeshow gedaan om te zien wat mijn eerste schooloutfit zou zijn. Het werd een jeans, zwarte botjes, en een zwart lang truitje met een grijze sjaal eraan. Kei deftig, toch trendy en super mooi. Vroeg gaan slapen, morgen school !!

Dag 10 donderdag 09/09/10

EERSTE SCHOOLDAG !!
Om 4u45 opgestaan, douche genomen, geizch verzorgd, kleren aangedaan, ontbijt gegeten, lunch gemaakt, tanden gepoetst en om 6u de deur uitgegaan. De (gele!) schoolbus is er pas om 6u20, maar was wat zenuwachtig dus was veel te vroeg. Buiten was het pikkedonker en was beeeetje bang. Dus heb aan mama gevraagd om mij te bellen. Was leuk om haar vertrouwde stem te horen. Toen de bus er was, werd ik helemaal nerveus. Achteraan zitten de high school kids en vooraan de middle school kids. De high school kids zagen er nu niet bepaald super vriendelijk uit. Dus ben gewoon op een lege bank gaan zitten en heb naar mijn iPod geluisterd. De bus kwam om 7u10 aan op school, ben dan eerst naar het secretariaat gegaan om mijn rooster te maken. Ik moest wachten op de koor leraar, want afhankelijk van welk koor ik neem kan ik een rooster maken. De koor leraar zei dat er 2 koren waren. Ofwel gewoon een meisjeskoor, ofwel moest ik auditie doen om te zien of ik goed genoeg was voor het concert koor. Dus ik deed de auditie en zong 'On my own' van Les Mis. Hij zei dat ik een van de mooiste en beste stemmen op school had en dat ik uiteraard in het concert koor mocht. Joepie !! Mijn lessenrooster is dus als volgt:
les 1: U.S. History
les 2: Biology
les 3: Advanced Algebra
Lunch
les 4: English
les 5: Concert Choir
les 6: Government
en dan naar de schoolbus en naar huis, ben dan thuis om 15u.
Na mijn rooster kreeg ik nog een rondleiding en kreeg ik een locker. Daarna was het al tijd voor Biology. De les was simpel en ik zat naast een meisje (oops ben de naam vergeten) die zei dat als ik wou dat ik voor lunch bij haar en haar vriendinnen mocht zitten. Ik super blij natuurlijk. Na Biology was het dus tijd voor wiskunde. Dat was zo verdomd makkelijk, niet te geloven.
Lunch dan bij die meisjes gaan zitten, zijn best wel ok :) Na lunch English, een heel vriendlijke leerkracht, maar wat een stomme klas. Echt debielen die niet willen opletten, pff. Daarna Concert choir (eindelijk!). Het was super leuk. Er zaten cheerleaders in concert choir en die kwamen met mij praten en waren echt lief. Ze vroegen of ik geen zin had om bij de cheerleaders te gaan. Ik zei dat ik erover zal nadenken, maar eerlijk, ik cheerleader? Nee dus. Daarna Government, damn moeilijke klas. Een kaart van de hele wereld, en we moeten elk stom land kennen. Jeezs ..
Daarna eindelijk naar huis, tv gekeken met Teresa en liedjes gezongen met haar. Dan vroeg gaan slapen.

Dag 11 vrijdag 09/10/10

Tweede dag school. Pas opgestaan om 5u30, en was nog steeds op tijd. Lessen waren weer hetzelfde, leuk, niet echt vrienden maar dat zal nog wel komen. Met lunch weer bij die meisjes gezeten (weer de namen vergeten). Bij concert choir vroegen de cheerleaders of ik volgende week met hun wou lunchen. Cool ! xD Voor de rest was de dag normaal :) Op de bus was er nog enkel plaats naast een kerel. Dus ik ging zitten en wou mijn iPod opzetten. Ineens begon die een heel gesprek. Zijn naam is Cody. Hij zit in de school band (viool). Hij dacht dat ik van Brazilië was, haha xD We hebben de hele busrit gesproken over Amerika en België en de tieners. Toen ik bijna thuis was vroeg hij of hij mijn nummer mocht hebben, heb ik gegeven. Hij heeft dan een hele tijd zitten smsen over muziek! Yeah ! Na het eten (KFC!) zijn we naar een karaoke bar geweest. Ik heb gewoon geluisterd, zal volgende keer wel zingen :D
Tot hiertoe gaat alles dus nog goed !

 
Dag 1 NYC:

Hier mijn eerste berichtje vanuit the USA. Ik zat tijdens de 8 durende vlucht naast Laura, we hebben wat gepraat en geslapen. Daarna door de immigratie gegaan, ging super vlot. Bagage was er ook snel. Dan met een privé bus naar een mall in New Jersey, daar mochten we twee uur lang shoppen. Ik heb gewoon wat rondgekeken, en al snel gemerkt dat de meeste geïrriteerd werden door de tax. Ook even geïnformeerd voor GSM en belkaarten. Mijn GSM werkt hier perfect, dus een nieuw toestel niet nodig. Simkaart ga ik mee wachten tot ik bij Teresa ben, want kon er niet zo goed aan uit.
 

Daarna hup naar Times Square. We kwamen voorbij een winkel waar je als je een aankoop deed een foto kon laten nemen, en die werd dan getoond op Times Square op een mega groot board. Lise (een ander Vlaams meisje) had een trui gekocht, dus wij allemaal op de foto :D Daarna in Ruby Tuesday gaan eten. Vervolgens naar Toys R Us geweest en even genoten van het barbie huis :D

Uiteindelijk naar de hotelkamer gegaan, een grote en mooie kamer. Ik deel mijn kamer met Molly en Lise. We hebben nog wat gepraat en zijn dan gaan slapen, het was een lange dag.

Dag 2 NYC:

Vanmorgend vroeg opgestaan (7u30) en dan gaan ontbijten.
De bus vertrok om 9u. We hebben eerst een kleine stop gedaan om een foto te trekken van een triangle achtig gebouw.
Dat gebouw noemde The Flat Iron Building, en was de eerste wolkenkrabber.

Daarna terug de bus in en gestopt bij Little Italy. Van daaruit naar China Town gegaan, dan gewandeld over de Brooklyn Bridge.
Daarna naar South Seaport, waar we 2 uurtjes vrij hadden om te shoppen en eten. We zijn gaan eten in Subway, ik nam een broodje Chicken. Er was een Christmas winkel, daar verkopen ze het hele jaar door kerts spullen. Raar, maar waar, daar heb ik een Jonas Brothers kalender gevonden die vanaf serptember 2010 tot december 2011 gaat. Lekker handig dus.

Na het eten hebben we boottochtje gemaakt waarbij we langs het Statue of Liberty zijn geweest.
We hebben ook gezien dat ze een 'Freedom tower' aan het bouwen waren, op de plaats waar de WTC torens waren.
Daarna nog even naar Wall street gegaan.

Vervolgens met de bus naar Greenwich village geweest en daar weer 2 uur vrij gekregen, in die tijd moesten we ook eten. 
Ik had geen honger, dus ben gewoon starbucks gaan drinken en daar wat op internet gespeeld met mijn ipod.
En dan met de bus naar het hotel. Daar hebben ik en Molly nog noodles met kip besteld, en daarna zijn we gaan slapen.

Dag 3 NYC:

Weer vroeg opgestaan en gaan ontbijten. Deze ochtend hebben we onze eigen wafel gemaakt.
Dan zijn we naar Rockefeller Center gereden met de bus. We zijn dan helemaal naar boven gegaan, The Top of The Rock. Van daaruit had je een prachtig uitzicht over New York.

Daarna waren we vrij tot de middag, we zijn dan 5th Avenue afgewandeld, en zijn in de Apple store geweest en wat op de Iphone 4 en Ipad gaan spelen :D

Daarna zijn we naar Colombus square geweest, waar we samen hebben gegeten. Sushi voor mij !!
Vervolgens naar Central Park, dat was best wel gezellig. Allemaal bij een fontein.
Na Central park met de bus naar Times Square waar we nog heel even vrij hadden voor we in het HardRock Café gingen eten.
Daarna hebben we met de bus nog een stop gemaakt op een plek waar je de skyline heel mooi kon zien.

In het hotel aangkomen hadden we een meeting over de vluchten voor de volgende dag.
I'm ready to go =)

Dag 4 NYC/ Dag 1 Michigan !! :

Héél vroeg moeten opstaan (4u30) en naar de luchthaven gereden. Bagage ingecheckt en cornflakes gegeten.
Het vliegtuig naar Grand Rapids was zo klein, er zat amper 20 man op.
We waren veel te vroeg geland, een halfuur op voorhand. Dus ik moest even wachten op mijn gastgezin.
Teresa, Curt en Braiden kwamen mij ophalen. Het eerste wat ze zeiden was 'ooh she smells good'. Thank God, dat ik vijf minuten ervoor nog snel parfum had opgedaan :D
We zijn dan naar de parking gewandeld, en amai, wat een super grote auto. Maar ja dat moet wel moet 4 kinderen (nu 5 :p)
We zijn dan eerst naar het huis gereden, onderweg enkel groen te zien. Begon me al af te vragen waar de huizen waren.
 
Het huis is echt geweldig. De oprit is zeker 70 meter lang, en dan zie je het huis. Op het eerste zich lijkt het al groot, maar eenmaal binnen, wow. Er is dan gewoon een verdiep met 3 slaapkamers, 3 badkamers, een living, keuken en garage. Dan kan je ook nog naar beneden gaan, waar er nog eens 3 slaapkamers, 1 badkamer, living en keuken is. Teresa, Curt, Blake en Damon slapen boven. Ik, Braiden en Arismia slapen beneden. Teresa zei dat de hele onderverdieping van mij is, want Braiden en Arismia moeten alles boven gebruiken. Ik heb toen gezegd dat het voor mij ok is al ze in 'mijn' living zitten te spelen. De badkamer houd ik liever voor mezelf :D
De tuin is gigantisch, daar kunnen zeker nog 20 huizen of zelfs meer op. Hun hond Jazzy kan dan ook continu vrij rondlopen.
 
Nadat ik had uitgepakt zijn we naar Michigan's Adventure gegaan, een pretpark en waterpark.
De rollercoasters waren echt abnormaal. Dat hebben we niet in belgië, mijn knieën doen nog pijn !
Daarna zijn we buffet gaan eten. Ik had niet zoveel honger, wat goed wat want alles was zooo vettig.
Er is wel geen Mayonaise te vinden, jammer =(
Na het eten zijn we de andere kinderen gaan halen bij de ouders van Curt.
De rit naar huis was dan heel vermoeiend, want die zijn zooo luidruchtig, echt abnormaal.
Eenmaal thuis zijn we meteen gaan slapen.  
 
Dag 2 Michigan:

Om zeven uur werd ik wakker, want de kinderen waren al aan het spelen. Toch nog geprobeerd om verder te slapen, maar om 9u dan toch maar opgestaan. Een douche genomen, gegeten (brood met platte kaas) en dan met de kinderen 'The Wizard of Oz' gezien. Terese sliep nog en Curt was gaan werken. Na de film was het middag en Teresa werd wakker, we hebben dan grilled cheese gegeten.
Na het eten ben ik een uur in de tuin gaan spelen met de hond. Daarna hebben we met z'n allen The Last Song gezien, een mooie film met Miley Cyrus.

Na de film hebben Braiden en ik op de Wii gespeeld. Dan zijn we naar de school van Braiden en Arismia gegaan, want ze gingen hun leerkracht ontmoeten. Braiden ging meteen naar zijn vrienden en zei wie ik was en ik moest vanalles in het nederlands zeggen, ze waren onder de indruk :D
Daarna hebben we een soort van lasagne met brocolli gegeten, best wel lekker.

Ik zit nu even op de PC, maar we gaan zo dadelijk nog even een paar inkopen doen en dan ga ik slapen. Want een dag met die kinderen is am snel vermoeiend.

xoxo Thalysia