week 11

11/25/2010

1 Comment

 

Dag 74 zondag 11/14/10

Vandaag geslapen tot 10u30 en mij dan snel klaargemaakt. Om 11u met mama geskypet. Deed deugd om haar te zien en te horen. Na de skype heb ik huiswerk gemaakt. Om 15u gingen Teresa en Curt naar een voorstelling. Het is een soort van toneel waarnaar ze kijken terwijl ze avondeten krijgen. Ik bleef dus thuis met de kinderen. De kinderen hebben gewoon een film gezien terwijl ik mijn huiswerk af maakte. Daarna hebben we samen naar ‘Extreme make over home edition’ gezien. Om 20u20 kwamen Teresa en Curt dan thuis. Kinderen zijn gaan slapen, wij hebben nog Desperate Housewives gezien en dan ben ik ook gaan slapen.

Dag 75 maandag 11/15/10

Vandaag geen school. Maar ik moest wel naar school voor repetitie. We hebben de musical doorgelopen met make up en kostuums. De musical duurt 2 uur en 40 minuten, en er zal een pauze van 10 minuten zijn. Dus in totaal bijna 3 uur. Na de repetitie zijn Curt en ik nog even naar WalMart gegaan voor boodschappen te doen. We hebben nog wat tv gezien, maar niet echt iets speciaals. En dan gaan slapen, morgen school.

Dag 76 dinsdag 11/16/10

Vandaag was het niet zomaar een repetitie, het was een press review. Dat wil zeggen dan de ‘pers’ in de zaal zat om een artikel over de musical te schrijven. Voor ons was het eigenlijk gewoon een soort van repetitie, maar dan met kostuums en make up. Niemand was zenuwachtig. En het ging heel goed. Dus na de ‘repetitie’ kon iedereen gerustgesteld naar huis gaan. We waren klaar voor de musical.

Dag 77 woensdag 11/17/10

Vandaag was het de dress rehearsal. Dit is eigenlijk gewoon de generale repetitie. Een paar studenten zaten in de zaal omdat het gratis was vandaag. Teresa en Curt waren er ook, want door Teresa haar toneelstuk was dit de enige dag dat zij kon komen. De hele musical ging geweldig. En het leuke is, telkens als ik niet op het podium ben, zitten we in een kamer backstage. Daar is een groot scherm waarop we kunnen zien wat er op dat moment op het podium gebeurt en dan kunnen we ons klaarmaken voor we op het podium moeten. Na scène 4 heb ik een halfuur pauze voor ik er weer op moet. Alle nonnen zitten dan in die kamer te poker, eucre te spelen en andere kaartspelletjes. Echt leuke sfeer backstage. Achteraf zeiden Teresa en Curt wat ze ervan vonden, en ze vonden het super ! Morgen openingsavond !!

Dag 78 donderdag 11/18/10

Opening!! Iedereen was zo blij voor de opening van de musical. Mijn locker was helemaal versierd en had een poster van de sound of music erop met ‘break a leg’. Vond ik echt lief. Iedereen had zoveel zelfvertrouwen, misschien een beetje teveel. De zaal was helemaal vol. Maar het optreden ging niet zoals verwacht. In plaats van de kerkklokken klonk een deurbel. Normaal moet het gordijn naar beneden komen, en dan pas de klooster achtergrond omhoog zodat ze dan het huis van de Von Trapp naar voren konden schuiven, maar het gordijn was nog open toen de achtergrond omhoog ging, daardoor kon de hele zaal het huis al zien + 2 crew people die nog op het podium stonden. Toen ik dan backstage ging bleek iemand haar hand gebroken te hebben tussen de trappen van het huis van de Von Trapp. Dus die moest meteen naar spoed. En wanneer Jonah zijn scène kwam zei ik tegen Katie ‘Ik heb Jonah niet gezien backstage, zou hij wel op tijd zijn?’. En net wanneer mijn zin gedaan was kwamen crew people in paniek binnen gelopen om te zeggen dat ze Jonah niet konden vinden. Iedereen ging op zoek naar Jonah. Ik bleef in de kamer naar het scherm van het podium kijken. De mensen die op het podium stonden te wachten op Jonah wisten niet wat te doen en waren gewoon stil, ze zeiden geen woord. Uiteindelijk kwam Jonah op podium en deed gewoon zijn scène. Blijkbaar zat hij in een oefenruimte zijn lied te oefenen. Maar buiten al die dingen was de musical goed. En het publiek vond het fantastisch, maar iedereen backstage was teleurgesteld. Het ging elke keer super goed tot openingsavond. Waarschijnlijk door teveel zelfvertrouwen. Voor jullie informatie, ik deed het goed :D

Dag 79 vrijdag 11/19/10

Tweede show. Zaal was helemaal uitverkocht. De musical ging geweldig ! Iedereen was op zijn hoede om niet te laat te komen. En de kaartspelletjes backstage waren zo leuk. Tijd vloog voorbij. Ooh heb ik dit al verteld? Na de laatste scène komt iedereen om de buurt in groepen op het podium voor applaus.  Eerst de nazi people, dan de nonnen, dan Rolf en de bediendes, dan ik en de 4 andere hoofdnonnen, dan max en elsa, dan de kinderen en dan maria en de kapitein. De hoofdnonnen, waaronder ik dus, krijgen elke keer enorm veel applaus, joepie! En dan wanneer iedereen applaus heeft gehad delen we ons op in 3 rijen, ik sta op de eerste. En dan zingen we nog allemaal samen het do re mi lied. Gosh, applaus krijgen voelt goed :D na het optreden kwam ik in de lobby en mensen kwam mij feliciteren, en ik kreeg een boeket rozen van Elicia en Maggi !! Joepie !!!!!!!!

Dag 80 zaterdag 11/20/10

Ik heb geslapen tot 13u en dan douche genomen, en rustig klaargemaakt. Ik heb dan nog uno met Braiden gespeeld, en dan heeft Curt mij naar school gebracht voor de laatste show. De zaal was weer helemaal uitverkocht. Het was een super optreden, en achteraf moesten we alles helpen afbreken. Om middernacht zijn we naar ‘big boy’ gegaan. Een fastfood restaurant, maar iets chiquer dan mcdonalds. We kregen gratis taart !! We hebben daar tot 2u gezeten, veel gegeten en nog eucre gespeeld. Iedereen is nu een beetje verslaafd aan de kaartspelletjes. Daarna heeft Katie mij naar huis gebracht. Teresa en Curt waren uit. De mama van Teresa was bij ons thuis. Toen ik thuis kwam zei ze dat Blake beneden in de zetel lag, maar dat hij de hele tijd moest overgegeven. Toen ik ging slapen, een halfuur daarna hoorde ik hem wenen. Dus ik sta op en ga kijken. Hij had overgegeven over zichzelf. Dus ik heb hem propere kleren gegeven en hem wat opgekuist. Daarna heb ik hem een beetje water gegeven, en voor de rest van de nacht heeft hij niet meer overgegeven.

Dag 81 zondag 11/21/10

Na een korte nacht ben ik om 10u50 opgestaan om te skypen met oma en bompa. We hebben anderhalf uur geskypet ! Maar dan moest ik wel stoppen want ik had huiswerk en had honger =D na mijn ontbijt/lunch ben ik aan huiswerk begonnen, en was pas klaar om 19u =( Teresa en Curt kwamen mij bedanken om de voorbije nacht zo voor Blake te zorgen. Om 20u heb ik naar de music awards gezien, en om 23u30 gaan slapen.

Dag 82 maandag 11/22/10

Deze dag voelde zo raar, geen repetitie, geen musical. Gewoon school, waar iedereen mij kwam feliciteren, en dan naar huis. Terug op de schoolbus naar huis, het voelde zo vreemd. Ik miste de musical al =( eenmaal thuis op de computer gezeten, en huiswerk gemaakt. Ik weet het, het klinkt alsof ik ineens veel huiswerk heb, maar ik moet projecten afkrijgen en ik was nog niet begonnen door de musical. Ik heb daarna gewoon wat tv gezien en een boek gelezen.

Dag 83 dinsdag 11/23/10

Vandaag was het thanksgiving meal op school. Tijdens lunch kregen we kalkoen, puree en een dessert. Gratis ! Het was heel lekker. Daarna heb ik mijn cap and gown for mijn graduation besteld, samen met nog andere senior spulletjes. Na school, naar huis gegaan. Braiden was niet naar school gegaan omdat hij de hele dag moest overgeven. En Teresa voelde zich super super slecht. Ik heb het gevoel dat hier in het huis de griep aan het overheersen is. Ik heb met de kinderen Eragon gezien en daarna gewoon tv tot Curt thuis was. De kinderen hebben dan nog tv gezien, Teresa ging naar de dokter en Curt en ik hebben sequence gespeeld. Echt een cool spel, we hadden het nog nooit eerder gespeeld , maar het is super leuk. Daarna heb ik het internet afgezocht naar mensen die hun spullen verkopen. Teresa en Curt gaan hun truck op zo’n lijst zeten op het internet, zodat meer mensen het zien om te kopen.

Dag 84 woensdag 11/24/10Vandaag geen school, want het is thanksgiving break. Morgen is het thanksgiving. En omdat er veel mensen naar ons huis komen hebben we vandaag gekuist. Dat is wat ik een hele dag heb gedaan. Na het opruimen en kuisen heb op de Wii Fit gespeeld, beetje bewegen e :D meteen daarna heb ik opnieuw naar de afscheidsfilm die mijn vrienden hadden gemaakt gekeken. Tranen in mijn ogen, gemis =(  daarna met Braiden gaan afzetten bij de mama van Teresa en dan rechtstreeks naar een parking waar we hadden afgesproken met een kerel die zijn keyboard verkocht. Ik heb het kunnen overkopen voor 20 euro. Ik ben gewoon geweldig :D eenmaal thuis heel de tijd gespeeld, en daarna  nog de film ‘the killers’ gezien. Hilarisch !! Morgen Thanksgiving !!!!!!

 

Veel leesplezier !


Dag 57 donderdag 10/28/10

Vandaag nog steeds een paar complimentjes gekregen :D joepie !! We hebben niet naar de solo gekeken, maar ik zal de dvd kopen. We kunnen in december naar de musical Wicked gaan kijken. School heeft 45 tickets. De eerste 45 mensen die 33 dollar binnen brengen vanaf maandag hebben een ticket. Ik heb die musical een paar maanden geleden met mama in Londen gezien. Beste musical ever ! Dus natuurlijk ga ik er naartoe !!
De dag vandaag was redelijk speciaal. Het was pep rally. Vanavond speelt het voetbal team (soccer)
hun seizoens finale. En morgen is het de start van de play offs voor football. Mijn school is voor het eerst sinds 16 jaar in de play offs geraakt. Echt geweldig !! We hadden allemaal gezamenlijk lunch, ik ben met Mitch buiten school gaan eten. En in ons laatste uur moesten we allemaal naar de gym, en alle spelers werden voorgesteld, er was een cheerleader dansje en een paar spelletjes. Was leuk om te zien :D na de pep rally tijd voor repetitie.
Na de repetitie naar huis en huiswerk gemaakt. Op 2 november (mijn verjaardag!) zijn het verkiezingen hier; dus voor government heel veel werk. Na twee uur gestopt voor vandaag, en gaan slapen.

Dag 58 vrijdag 10/29/10

Play offs !! Iedereen was opgewonden vandaag en zenuwachtig voor de wedstrijd. Voor de les begon heb ik al mijn spullen in Mitch zijn auto gedumpt. Ik ga vanavond na de game naar een verjaardagsfeest/sleepover. En ik had veel te veel spullen om in mijn locker te steken :D na school had ik repetitie. Na de repetitie kwam de mama van Mitch mij ophalen en bracht mij naar het football veld. Daar stond Makayla op mij te wachten. Het is haar feestje na de game. Ik zette al mijn spullen in haar auto en ging naar het veld. Ben dan bij haar en haar zus gaan zitten en naar de wedstrijd gekeken. We wonnen met 47-26 !! iedereen mega blij :D
Om 22u30 waren we bij het huis van Makayla. Ik was er, Elicia, Danielle, Matti, Becka en Nicole. We hebben een griezelfilm gezien. Ben de naam vergeten, heb de film ook niet gezien want ben in slaap gevallen :p haha

Dag 59 zaterdag 10/30/10

Om 10u30 wakker gemaakt door Elicia =( we hebben dan een speciale soort toast gegeten, cinemon ofziet.. maar het was lekker ! We hebben nummer 2 van de film gezien (er zijn 4 delen), was goor, eng en nachtmerrie wekkend :p een mens dat op een vleermuis lijkt en mensen dood en dan hun lichaamsdelen gebruikt om zichzelf sterker en mooier te maken..  na de film ben ik nog even in slaap gevallen op de zetel. Om 15u kwam Curt mij ophalen. Thuis heb ik wat huiswerk gemaakt. In de avond zijn Curt en Teresa naar een halloween feestje van vrienden gegaan, ik heb gebabysit. De kinderen hebben 2 films gezien en ik heb huiswerk gemaakt en 1 film gezien :p Ben daarna gaan slapen, want was kapot na het feestje.

Dag 60 zondag 10/31/10

Halloween !! Om 10u30 opgestaan en meteen pc aangezet. Ik had een skype afspraak met Anne, Maria en Merel. Het was zo leuk om hen terug te zien en te kunnen praten. We hadden veel te vertellen. Na 2 uur moest ik wel weg, want ik ging naar een halloween/verjaardags feestje. Ik heb mijn costuum aangedaan: kwas een death prom queen. Ik had een lintje, een tiara en een jurk. Teresa heeft mijn gezicht dan wit gemaakt en valse tattoos op mijn arm en nek gezet. Het feestje was van Becky, zij verjaart net zoals mij op 2 november. We hebben ‘bopping for apples’ gedaan, ge hebt ne bak vol water en appels erin, en dan moet ge met uwe mond een appel eruit halen. Dat was super funny ! Daarna hebben we ‘who’s ur mummy’ gespeeld. Er waren 3 ploegen met elk 2 personen. We hadden een toiletrol en we moesten de andere persoon van kop tot teen zo goed mogelijk inwikkelen. Dan moest ge zo snel ge kon naar de zetel lopen. Te grappig voor woorden :p daarna pizza gegeten en dan trick or treat ! Was best leuk, maar koud! Overal kinderen in leuke en enge costuums. Volwassene die proberen de kinderen te laten verschieten. Het was super. En we hadden super veel snoep ! om 8u30 naar huis gegaan, douche genomen en naar bed gegaan.

Dag 61 maandag 11/01/10

 Tijdens eerste uur werd ik de klas uitgeroepen. Ik moest in een camera lachen en wuiven. Dat was voor de announcements morgen, want het is morgen mijn verjaardag !!! haha :D komt dichterbij ! na school was het repetitie tijd, we hebben eerst wat scènes gedaan en daarna nog eens over de liedjes gegaan. Normaal hadden we repetitie tot 18u30, maar ik moest om 18u aan walmart zijn. Dus ik ben om 17u30 vertrokken. Ik moest bij walmart zijn voor een fundraiser voor senior trip. We hebben zoveel mogelijk nodig voor een senior trip te maken. Mensen gingen rond bij huizen en winkels om leeggoed op te halen, en ik en Marianne (uitwisselingsstudente uit zwitserland) staken die in de machines. Gosh, het was enorm veel, we hebben veel geld verzameld. Om 20u kwam curt mij halen. We hebben dan een film gezien en opgebleven tot middernacht. Om stipt middernacht riep Teresa ‘happy B-day !!!’ haha :D eindelijk !!!!

Dag 62 dinsdag 11/02/10

18th BIRTHDAY !!!!!! Mama en oma en bompa hebben vroeg in de morgen gebeld. Ik was nog super moe, en door de telefoontjes bijna te laat op de bus ^^ op de ontbijttafel stond een pot nutella ! eindelijk hebben we er ene gevonden ! ik was super blij :D dernaast stond een verjaardagskaartje. Jeeeej :D op de bus zei iedereen happy birthday. Me very very happy ^^ op school wist iedereen dat het mijn verjaardag was, dank u facebook :D tijdens de announcements kwam mijn video van gisteren op tv, daarna kreeg ik elke seconde een gelukkige verjaardag. En ik heb facebook op mijn gsm, en telkens iemand iets op mijn facebook zet stuurt facebook mij een sms. De hele dag lang was mijn gsm aan het trillen. Best wel funny :D tijdens choir zong iedereen happy birthday for me, en Becky gaf mij een make up tasje vol met make up en nagellak. Sweeeeeet !! na school had ik repetitie tot 19u, wow, leuke verjaardag, right ? om 17u10 belt Teresa mij, ze zei dat ik mijn spullen moest pakken en naar de parking moest komen. Dus ik gin dat zeggen tegen de regisseurs, maai, die ware pissed off. Anyway, i don’t care, Teresa kwam mij ophalen en we zijn zalm gaan eten ^^ daarna thuis wat spelletjes gespeeld en een film gezien. Rustige verjaardag. En ik ben altijd heel blij als ik aftel naar mijn verjaardag, maar ik voelde echt niets vandaag. Ben gewoon een jaartje ouder. Damn, nu haat ik ouderdom toch wel :D zaterdag feest !!

Dag 63 woensdag 11/03/10

En ik ben 18 .. vreemd, volwassen ^^ deze morgen stond ik op, zwaar aant denken.. ik ben 18, volwassen, en heb nog steeds geen flauw idee wat ik wil in mijn leven. Dus ik ben beginnen denken en denken, en ja het deed pijn. Volgende woensdag gaan de exchange students naar Grand Valley State University, ik denk dat het goed zal zijn om eens de amerikaanse unif te bezoeken en misschien schiet mij dan wel te binnen wat ik wil. Wie weet. Anyway, school was simpel zoals altijd. Repetitie was lang zoals altijd :D na school een super grappige film gezien, “get him to the greek”. Te grappig voor woorden, iedereen lag kapot van ’t lachen.

Dag 64 donderdag 11/04/10

Kent ge het gevoel dat wanneer uw alarm afgaat, ge het gewoon afzet en in uw eigen denkt ‘ik ga gewoon voort slapen en niet uit mijn bed gaan’. En dan komt het moment wanneer ge denkt ‘ooh damn, ik moet eigenlijk echt wel naar school’. Wel dat had ik deze ochtend. Met gevolg dat ik mij super hard moest haasten. En wanneer ik dan eindelijk op de bus zat, wou ik dat ik in bed was blijven liggen. Dillema’s, dillema’s.. anyway, ik was de hele dag moe, twas belachelijk. Tijdens repetities ben ik dan ook in slaap gevallen. Ach ja, er zijn zo van die dagen. Eenmaal thuis meteen in bed gekropen. Wat een leven !

Dag 65 vrijdag 11/05/10

Eindelijk vrijdag !! weer enorme schoolspirit. Tweede week van de play offs en we zijn er nog steeds in. Na 16 jaar, een grote prestatie :D dus alle footballspelers kregen cupcakes gemaakt door de cheerleaders. Yummie ! Na school hadden de nonnen geen repetitie, dus met Katie en Beth rondgehangen. We zijn naar Huckleberry’s gegaan, dat is een bar/restaurant. We hebben biljart gespeeld, en op zo’n machinetje met touchscreen en spelletjes erop. We hebben met 3 spelletjes de high score gemaakt !! we waren zeer trots en hadden veel plezier :D daarna naar het footballveld gewandeld. Het was aan het sneeuwen !!! SNOW !!!!!!!!!!!!!! het was super koud, echt abnormaal. De wedstrijd begon. Greenville vs Muskegon. Eerste quarter: greenville 7, muskegon 6. So far, so good. En dan na de tweede quarter was de eerste helft gedaan. Tweede helft was een ramp. Muskegon maakte touchdown na touchdown. Ik denk dat ons football team gewoon opgaf. Na derde quarter begon het hopeloos te worden. Tijdens de vierde quarter kon ge iedereen zien vertrekken. Het was koud, we waren zowiezo verloren, dus wij zijn dan ook maar doorgegaan. Daarna naar een baptist kerk gedaan, de kerk van Beth. We hebben pizza gegeten en biljart gespeeld. Daarna naar wallmart gegaan, geshopt voor chocolade topping voor mijn taart. Daarna naar huis en gaan slapen. No more play offs, no more football ..

Dag 66 zaterdag 11/06/10

PARTY !! Ik moest eerst naar school voor een make up repetitie, om te zien hoe snel ze make up konden doen op 55 mensen. Om 10u begon het en om 11u45 was ik klaar. Dat viel goed mee :D daarna met Katie en Jonah in de McDonalds gaan eten. Daarna naar blockbusters gereden om films uit te zoeken voor vanavond. We hebben er 5 gevonden; whip it, the happening, trick or treat, the shining en zombieland. Ik, Katie en Jonah waren dan bij mijn huis om 13u30. We hebben dan in de tuin een partytent opgezet en alles griezelig versierd. Daarna hebben we met z’n drieën de film ‘whip it’ gezien. Daarna hebben we hamburgers van de gril gegeten en dan kwam de eerste al voor het feest. Marianne was de eerste, zij is een exchange student van Zwitserland. We hebben dan allemaal ons voor de laatste keer verkleed voor Halloween :D Daarna kwamen Elicia, Makayla en Nicole. Na hun kwamen Alec en Cody. Daarna Mitch en Alex. Daarna Beth en Caleb. Daarna Louis en Jose, Jose is een exchange student uit Brazilië. En tot slot Kara. We hebben football gespeeld, karaoke gedaan, kampvuur gemaakt, taart gegeten, en dan met z’n allen “zombieland” gezien. Was best wel funny :D daarna was het al 1u in de ochtend en ging iedereen naar huis. Behalve Makayla, Elicia, Nicole en Marianne, want die bleven slapen. We hebben dan nog ‘the shining gezien’, creepy! Daarna is iedereen in slaap gevallen.

Dag 67 zondag 11/07/10

Om 7u30 wakker geworden want Blake was aan het roepen. Dus hebben we de films trick or treat en the happening gezien. Trick or treat was stom. The happening was best wel goed. Daarna hebben we uno gespeeld, en om 13u gingen Elicia, Makayla en Nicole naar huis. Marianne heeft dan geholpen met de tent af te breken en dan ging zij ook naar huis. Daarna heb ik alles opgeruimd en gestofzuigd. Nadeel aan een feest, het opruimen achteraf =( maar ja :p daarna gewoon een film op de pc gezien, en vroeg gaan slapen.

Dag 68 maandag 11/08/10

Wat een lange dag .. na school met Katie en Jonah naar hun restaurant gegaan, want we hadden repetitie van 19-22u. Dus na school gewoon wat rondgehangen. Jonah moet zijn haar knippen voor de musical, dus we gingen langs een paar kappers, maar niemand had tijd. Jammer :p we hebben dan wat eten gemaakt en een film gezien op de laptop en dan wat op het internet gezeten. Om 17u45 waren we al in school, want Katie haar mama moest ergens anders naartoe. We hebben dan government huiswerk gemaakt. En dan was het eindelijk tijd voor de repetitie. Het was een act and sing repetitie. Wat wil zeggen dat wij de zin voor een lied zeggen en acteren en dan het lied zingen, zodat het orkest weet wanneer het moet beginnen spelen enz. Was best wel leuk. Na de repetitie heeft Katie mij thuis afgezet en ben ik meteen gaan slapen.

Dag 69 dinsdag 11/09/10

Iedereen was zo moe vandaag, stomme late repetitie van gisteren! Ik had echt moeite met wakker te blijven tijdens de lessen. Na school was er repetitie tot 19u. Ik heb geslapen en Katie maakte mij wakker wanneer ik op ’t podium moest. Ik haat het als ik zo moe ben, verpest de hele dag! Na de repetitie met Katie naar huis gegaan, Curt kwam mij ophalen. Teresa was naar een soort van ziekenhuis want de medicatie die ze had, maakt haar heel ziek. Dus ze moesten checken welke beter zou zijn en wat voor effect het op haar zou hebben. Dus ze zal daar een tijdje moeten blijven. Hopelijk kan ze daar weg voor vrijdag, want vrijdagavond heeft ze haar openingavond voor haar toneelstuk van Robin Hood. Ik heb een paar kaartspelletjes met Curt gespeeld en dan gaan slapen, ik had het nodig.

Dag 70 woensdag 11/10/10

Vandaag was het een speciale dag voor exchange students. We gingen naar Grand Valley State University. Die hadden een speciale international day. Alle uitwisselingsstudenten uit de buurt gingen daar naartoe. We moesten eerst 45 minuten rijden met de schoolbus, en dan kwamen we aan. Het was immens groot, en super mooi. Iedereen onder de indruk. We moesten dan naar het hoofdgebouw, waar een cinema was ! We kregen ontbijt en moesten wachten tot elke school er was. Daarna riepen ze elke land aanwezig af en moest ge opstaan als ge van dat land kwam. Er was nog een ander meisje uit België, van Brussel. Was wel cool. We hebben dan een hele uitleg gekregen over hoe ge als exchange student naar een Amerikaanse universiteit kunt gaan. Daarna werden we opgedeeld in groepen, en kregen we een rondleiding over de campus. We hebben dan verschillende afdelingen bezocht, en de kamers die ze verhuren. Ge hebt zowiezo een kamergenoot, maar ge kunt kiezen of ge enkel slaapkamer wilt, of met een badkamer, of met badkamer en keuken. Kamers waren redelijk klein, maar alles zag er zo tof uit. Daarna hebben we lunch gekregen en kwamen er 4 exchange students die op die unif zaten praten over hun ervaringen. Klonk super leuk !!!! Ik heb dan nog snel een trui van de universiteit gekocht. Daarna zijn we terug naar school gereden, en hebben we rondgehangen in de lobby. Daarna was school gedaan, en moest ik naar de repetitie. Zelfs de repetitie was leuk, waarschijnlijk gewoon omdat ik zo goed gezind was na de uitstap :D na school de hele uitleg aan Curt gedaan en dan gaan slapen. Wat een geweldige dag !

Dag 71 donderdag 11/11/10

Wapenstilstand in België. En ik moest naar school =( ik had mijn trui van Grand Valley aan, en iedereen vond het super mooi en cool. Yeeeey :D de repetitie vandaag was met costuums. Ik viel over mijn lang nonnenkleed :D hahaha! En Beth zei ‘hoe langer ik deze kledij draag, hoe meer ik het overweeg’. Iedereen lag kapot van ’t lachen! Na de repetitie met Curt gaan winkelen. En dan thuis meteen gaan slapen.

Dag 72 vrijdag 11/12/10

Deze ochtend gingen we naar de bushalte, en de bus reed gewoon voorbij. Vertraagde niet, én was 4 minuten te vroeg !! Dus we zijn terug naar huis gegaan en ik ben terug gaan slapen. Om 8u15 ben ik dan opgestaan, Braiden en Aris waren net op hun bus naar school. Dus kon Curt mij naar school brengen. Dag ging zoveel sneller voorbij wanner ge laat op school komt :D de repetitie ging ook heel goed. Na de repetitie kwam Curt mij en Katie ophalen, we zijn dan naar het toneelstuk van Teresa gaan zien. Zij was vandaag om 12u30 uit het ziekenhuis gegaan, wat een geluk. Het toneelstuk was heel saai, maaaar Teresa was geweldig! Daarna naar huis wat spullen gaan ophalen en dan met Katie naar huis gegaan. We  hebben daar ‘meet the fockers’ gezien en dan gaan slapen.

Dag 73 zaterdag 11/13/10

Om 6u45 maakte Katie haar mama ons al wakker, want we moesten naar het restaurant. Daar heb ik geholpen met de voorbereidingen voor lunch enz. Daarna hadden we repetitie van 12u-19u. Het was met make up vandaag en met licht en decor. Was best wel cool. Daarna zijn we met de familie in de pizza hut gaan eten. En daarna gaan winkelen. Na het winkelen hebben we thuis nog een film gezien, maar ik ben halverwege gaan slapen, want ik was kapot !

 
Dag 48 dinsdag 10/19/10

Weer een nachtje op de zetel. Ligt niet zo super goed, maar ja, beter dan in shit stank slapen zeker ? We hadden repetitie vandaag, maar enkel zang. Het ging eigenlijk echt goed. Van de acht liedjes is er maar eentje dat nog niet super gaat. Normaal ga ik op dinsdag na school met Katie naar huis en dan in de avond repetitie. Maar orkest had een concert deze avond, dus repetitie was meteen na school =( Maar okay, de repetities zijn goed :p
Na school naar huis gegaan. Morgen is er een auditie voor een solo in ons choir concert volgende dinsdag. Ik had geen flauw idee wat ik ging doen, dus met Teresa wat songs afgegaan. Ik deed een paar Carrie Underwood songs, maar ik vond dat het niet super ging. Dus om 20u begon ik uit het niets “power of love” van Celine Dion te zingen. Curt en Teresa zeiden te samen “ That’s the song ! “.
Yes, we hebben een lied !!
Daarna snel naar bed gegaan om mijn stem in goede conditie te houden xD


Dag 49 woensdag 10/20/10

Auditie .. Onderweg naar school super zenuwachtig. Het liedje op repeat afgespeeld op mijn iPod. Bang om de lyrics te vergeten. Eenmaal op school aangekomen naar de auditie gegaan. Zot e, een auditie om 7u10 in de ochtend :p
Ik begon te zingen en gaf mij volledig. Ik denk dat het goed ging, morgen weet ik de uitslag xD
Op school niets speciaals gebeurd, en er was geen repetitie =( na school meteen aan Teresa uitgelegd hoe de auditie ging. Ze heeft er goede hoop op. Na het eten zijn Teresa, Braiden en ik naar Teresa haar toneel repetitie gegaan. Ze speelt mee in Robin Hood. Ik had daar normaal ook in meegespeeld, maar dan kwam de Sound of Music :D
Het zag er best wel cool uit, en ze deed het super. Braiden gaat één van de kinderen spelen, die vechten met houten zwaarden :p best funny.
Daarna naar huis gegaan en gaan slapen. Morgen de uitslag …


Dag 50 donderdag 10/21/10

Ik was redelijk nerveus voor de uitslag. Na lunch, tijdens Engels kwam Dani binnen. Zij is een vriendin van op de musical. Ze speelt de hoofdnon. Ik wist dat zij ook auditie had gedaan, dus ik vroeg hoe haar auditie ging. Ze zei dat het goed ging, maar nutteloos was, want ik had de solo!!!! Ik was zooo enorm blij, niet te geloven. Na engels had ik dan choir, en iedereen kwam proficiat zeggen enz. Super fun :p
Na school repetitie. We hebben met al de nonnen scènes geblockt. Wat wil zeggen dat we hebben gerepeteerd waar iedereen staat en wanneer wie beweegt. Ik heb er nu al zin in :p Ik heb tijdens de repetities door ook wat aan mijn solo gewerkt. Zenuwachtig !!!
Ooh, de leidingen thuis zijn gemaakt, maar mijn kamer stinkt zooo enorm. Dus we hebben er nu een ventilator gezet.
Ik ben van zetel veranderd, en slaap nu op de zetel beneden.


Dag 51 vrijdag 10/22/10

De zetel beneden slaapt veeeel beter :D vandaag is er echt niets gebeurd, en ik had ook geen repetitie =( na school naar huis gegaan en mijn kamer proberen te verluchten en in orde te brengen. Ik heb met geurkaarsen gewerkt :D Ik ben heel vroeg gaan slapen, in mijn eigen bedje, in een kamer die rook naar vanilla =)

Dag 52 zaterdag 10/23/10

Vandaag ben ik naar de kapper gegaan. Mijn kapper was super cool. Haar naam was Lo (short for Lorie). Ik schat dat ze 25 jaar ofzo is. Echt grappige meid. Ik ben voor herfstkleuren gegaan. Mijn haar is donkerbruin/rood. Meer rood dan bruin, maar echt nice :D
Daarna kwam Mitch mij ophalen, we zijn in een mexicaans restaurant gaan eten samen met zijn mama en zus. Het was lekker en leuk. Daarna zijn Mitch en ik naar mijn huis gegaan. We hebben samen met de kinderen een kampvuur gemaakt, karaoke gedaan en dan samen met Teresa en Curt een film gezien. We zagen ‘death at a funeral’. Zo enorm grappig, echt abnormaal. We lagen allemaal kapot van het lachen. Na de film nog een beetje Wii gespeeld en dan is Mitch naar huis gegaan. Een geslaagde zaterdag !


Dag 53 zondag 10/24/10

Vandaag hadden Teresa en Braiden repetitie. Ik ben met Alec weggegaan. We zijn gaan bowlen. Guess who won .. ikke !!!!! Na het bowlen zijn we subway gaan eten, en dan naar de cinema gegaan. We hebben ‘paranormal activity 2’ gezien. Ik heb 2 keer gekrest in de cinema. Het was zooo eng. Iedereen in de zaal was aant freaken! Na de cinema heeft Alec mij thuis afgezet. Teresa en Curt zijn dan gaan uiteten. Ik heb beneden met Damon een film gezien, en de rest heeft boven een film gezien. Vroeg gaan slapen. Morgen school =(

Dag 54 maandag 10/25/10

En school is weer begonnen, joepie … Nog maar één dag voor het concert, zenuwen komen :p We hadden weer repetitie, maar we waren een uurtje vroeger klaar dan anders. Ik ben met Katie naar huis gegaan. We hebben ‘madea goes to jail’ gezien. Nu dat was een grappige film ! Net zoals ‘death at a funeral’ is het een ‘black movie’. Zooooo enorm funny. We lagen kapot van ’t lachen !! Om 19u kwam Curt mij ophalen. Nog een paar keer mijn solo geoefend en dan gaan slapen.
Morgen is het zo ver !!


Dag 55 dinsdag 10/26/10

Concert !!!!!
De dag was enorm angstaanjagend en fun. Toen ik opstond las ik op tv dat er een ‘tornado watch’ was. Dat wil zeggen dat er een kans is op tornado’s. School was niet afgezegd, dus iedereen ging naar school. De wind was super hevig, met momenten vloog ik bijna weg! Op school had iedereen schrik van mogelijke tornado’s en van het feit dat concert afgelast kon worden. Dat was het laatste dat ik wou!
Tijdens algebra ging de intercom af. Er was een tornado signal. Wat dus wil zeggen dat er tornado’s waren. School werd afgesloten en niemand kon school verlaten. Op zich vond ik dat nog niet erg, want ik ga voor lunch toch niet buiten.
Tijdens choir vroeg ik of het concert nog door ging, en nog voor dat hij kon antwoorden ging de intercom weer af. Alles na school was afgelast, behalve volleyball match en choir concert. Yes !!!
Na school ben ik met Katie mee gegaan. We zijn naar de shop van haar mama gegaan. Het is helemaal in de stijl van de jaren ’50. De zetels, jukebox, behang .. echt cool! Ze maken verschillende cakes en lunch menus. Ik kreeg gratis eten ^^ haha, het was echt super lekker ! Daarna zijn we naar haar huis gegaan, hebben ons haar en make up gedaan. En dan nog even naar america’s funniest home videos gekeken. Echt lachen !
Dan was het concert tijd .. Iedereen was zenuwachtig. Women’s ensemble en Men’s ensemble was voor ons. Na hun optreden was het tijd voor ons, Concert Choir. We deden het goed, en kregen enorm veel applaus. Ik vond het leuk, en was blij dat ik een kans had om al op het podium te staan en het publiek te zien voor ik de solo deed. Dat nam mijn zenuwen weg. Dan was het tijd voor mijn solo. De zaal was super donker, ik ging naar de microfoon en een spotlight scheen ineens op mij. Zenuwen.. het was zo donker en door de spotlight kon ik niemand van het publiek zien. Dat gaf een beter gevoel. Ik heb gezongen met emoties en vond het super leuk. Na mijn solo, kreeg ik staande ovatie! Yes yes yes yes !! Ik moest dan snel backstage want het finale lied met iedereen kwam eraan. Backstage zei iedereen dat ik amazing was! Finale lied was super leuk :D
Na het concert kreeg ik zoveel positive commentaren, wow.
We zijn dan naar huis gegaan en ik was zo hyper, het was moeilijk in slaap te vallen.
Het was geweldig !!
Voor de Belgische fans, er was een DVD gemaakt van de avond, ik zal die naar mijn mama sturen, ge kunt altijd aan haar vragen of ge hem moogt lenen.


Dag 56 woensdag 10/27/10

Wat was ik moe toen ik moest opstaan. Maar nog steeds in extase van mijn optreden. Ik wil het opnieuw doen !! :D Buiten was de wind nog steeds super hevig, tafels en stoelen lagen overal. Bomen lagen op de wegen. Gelukkig zover ik weet geen doden of zwaargewonden.
Op school kreeg ik duizend keer ‘proficiat’ en ‘you’re amazing!!’ te horen. Me very happy ^^
Tijdens choir hebben we naar de dvd gekeken, maar niet naar de solo, die is voor morgen. Ben benieuwd hoe ik het heb gedaan :D Choir leerkracht was trots op mij.
Na school hadden we repetitie, zang. Elk liedje lukt nu perfect.
Na de repetitie naar huis gegaan. Met die sterke wind besloot Curt om te kitesurfen. Dat was echt cool en leuk! Daarna heb ik een douche genomen en een ijsje gegeten. Slaapzacht !


~ Countdown Birthday : 6 days ! ~

week 7

10/18/2010

1 Comment

 
Dag 40 maandag 10/11/10

En het is weer school. Het is moeilijk om iets te schrijven over een schooldag. Want laten we eerlijk zijn, school is school. Wel, dat geldt waarschijnlijk alleen voor de lessen. Want na school zijn er gelukkig verschillende dingen te doen ! Wil je iets weten over mijn lessen van vandaag ? mmmh .. let’s see.. Het was makkelijk xD De governemnt van Michigan kwam langs en we zijn dan op TV geweest. Joepie. Publiciteit voor onze school. Na school had ik repetitie ! We hebben een choreagrafie geleerd. Ge weet wel, wanneer de Family Von Trapp een feestje geeft en iedereen zit te dansen. Ik zal naast mijn rol als Sister Catherine, ook een van de vrouwen zijn die dansen op het feest. We hebben dus de wals geleerd. De dans was niet al te moeilijk, wel heel grappig om iedereen zo te zien proberen. Buiten dat, absoluut niets gedaan :D

Dag 41 dinsdag 10/12/10

Ik hou van dinsdagen! Tijdens lunch kwamen al de exchange studenten samen in the office om samen te eten. We aten hot dogs, aardappelsalade en appeltaart met ijs. We hebben dan twee uur lang met de exchange studenten samen gezeten en plezier gemaakt.  Na school moesten de nonnen naar de costume crew om onze kledij te proberen. Het was zo grappig, ik zag er echt niet uit xD Het kleed was te groot, dus ze gaan het innemen. We hadden eerst geprobeerd met een soort van riem, maar het bleef te groot. Ofwel hebben ze hier enorm grote maten, of ik ben echt goed bezig met afvallen J Na het passen van onze kledij, ben ik met Katie naar huis gegaan. Beth en haar vriendje Caleb waren er ook. We hebben muziek gemaakt, spelletjes gespeeld .. Het was super tof ! We wouden de golf cart nemen, maar die werkten niet. Jammer. Maar het was toch super leuk. Dan om 18u hebben we pasta gegeten en dan naar de vocal repetitie gegaan. We hebben het liedje “How do you solve a problem like Maria” geprobeerd. Echt grappig. Ik krijg meer zanglijnen solo, feels good xD De repetitie was gedaan om 21u. Ik ben dan terug met Katie naar huis gegaan en om 22u kwam Curt mij daar ophalen. Snel in bed gekropen.

Dag 42 woensdag 10/13/10

Vandaag was .. speciaal. De lessen gingen okay, en ik had geen grote verwachtingen van de dag aangezien er toch geen repetitie was. Maar de laatste 10 minuten van de schooldag liep het toch wat anders dan ik had verwacht. De main office zei door de luidsprekers in elk klaslokaal dat de leerkrachten geen enkele leerling uit de klas mochten laten. Op dit moment was niemand echt bezorgd. Maar 5 minuten later ging de luidspreker weer aan. Main office: CODE RED !! CODE RED !! LOCK DOWN !! Thalysia totaal in paniek: MOMMY, help I’m freaking out !!!!!!!  Al de leerlingen liepen door de klas. Deur ging op slot, ramen werden donker gemaakt. Iedereen zat tegen een muur of ander banken. Ik zat onder mijn stoel, klaar om in mijn broek te plassen. Na 10 minuten ging het alarm af en mochten we de klassen verlaten. Ik heb nog nooit zo snel naar de bus gelopen. Op de bus waren er dan weer verschillende verhalen te horen over wat er was gebeurd. Onze busdriver zei dat het ging over iemand die een geweer had en dreigde iedereen neer te schieten. Echt zeker was niemand over wat er was gebeurd. Eenmaal thuis heb ik het tegen Teresa gezegd en die was precies nog meer in paniek dan ik was xD Na onze goede publiciteit voor school op maandag, kwamen we nu in het nieuws met slechte publiciteit.

Dag 43 donderdag 10/14/10

Op school verschillende verhalen over het incident. Na lunch kregen we dan een brief van the main office dat verklaarde wat er exact was gebeurd. Het ging over twee ‘bendes’ in onze school. De rode en de blauwe bende. Ge kunt de members herkennen aan hun kledij. Of ze zijn in het rood, of ze zijn in het blauw xD die bendes hadden een gevecht en de blauwe bende dreigde iedereen neer te schieten in school die iets rood droeg. Het pistool bleek een Airsoft Gun te zijn, wat buiten wat blauwplekken niets doet. Niemand was dus echt in gevaar. Na school repetitie. We hebben een paar scènes gedaan met al de nonnen. We hebben dan geleerd hoe we het podium op moeten komen, waar we moeten staan om iets te zeggen enz.. het was leuk !

Dag 44 vrijdag 10/15/10

Na school ben ik met Mitch gaan shoppen. We zijn eerst naar “sub way” gegaan, ik heb een broodje met chicken terriyaki gegeten. Daarna gewoon wat winkels afgegaan maar niets gekocht. We zijn dan naar het football veld gereden want vandaag was het ‘lights out game’. Dat wil zeggen dat het een football match was, onze school tegen een andere. Maar tijdens de break gaan alle lichten uit en doet de marching band een optreden met allemaal glow sticks. Ik heb tijdens de game bij Katie, Jonah, Beth, Calec en Mitch gezeten. De break met al die lichtjes was prachtig en super cool! Op het einde van de wedstrijd was het 21-21, dus we gingen in overtijd. Na 5 minuten wonnen we met 27-21! Het was een super spannende wedstrijd. We gaan naar de play offs ! Na de wedstrijd heeft Mitch mij thuis afgezet. Teresa haar zus en die haar man en kinderen waren op bezoek. We hebben gepraat, karaoke gedaan, kampvuur.. Uiteindelijk om 2u30 gaan slapen.

Dag 45 zaterdag 10/16/10

Opgestaan om 9u30. Een douchke genomen, ontbeten en wat huiswerk gemaakt. Om 13u30 heeft Teresa mij naar het huis van Elicia gebracht. Zij gaf een verjaardagsfeest. Mijn cadeau voor haar was een coupon voor 20 dollar in een haar/nail salon. Ze was super blij. Op het feestje was Elicia, ik, Maggi, Mayakla en Nicola. We hebben manicure en pedicure bij elkaar gedaan. En dan ons haar. Ik had super grote krullen net zoals Olivia Newton John in Grease. Daarna hebben we een modeshow gedaan xD daarna zijn we naar de cinema gegaan en hebben we de film ‘life as we know it’ gezien. Wow echt hilarisch ! Na de film zijn we in Elicia’s jacuzzi gegaan. Dat was echt cool, want het was al voorbij middernacht, dus we hadden disco lichtjes in de jacuzzi en dan super luide muziek. En dan zitten dansen in de jacuzzi. Daarna nog een film gezien, maar ben in slaap gevallen xD

Dag 46 zondag 10/17/10

Om 8u30 wakker geworden want Maggi ging naar huis. We hebben dan toast gegeten. Daarna guitar hero gespeeld. Om 11u kwam Teresa mij ophalen. Eenmaal thuis heb ik een goede douche genomen en ineens de badkamer gekuist. Want haar zus was het hele weekend gebleven en gisterenavond hadden ze nog andere mensen over, dus de badkamer was a mess. Daarna heb ik huiswerk gemaakt. Om 15u zijn we naar een soort van boerderij gegaan. Daar kon ge dan pompoenen kopen voor Halloween. We hebben op tractors gereden en donuts gemaakt van pompoenen gegeten. Het was echt leuk. Daarna zijn we naar huis gegaan. Thuis hebben we tv gezien.
Om 22u kwam Braiden zeggen dat hij de wc niet kon doorspoelen. Dus Curt probeert het te repareren. Het ging niet goed, dus hij vroeg mijn help. We keken dan in bad en alles was gevuld met zwart water. Dus Curt ging naar de machine kamer en ik volgde. Ik stapte in een plas met water en kijk naar de grond, alles lag vol met water. Dus ik roep Curt. We gaan mijn kamer binnen om naar mijn kast te gaan, waar de buizen zijn. Alles was overstroomd en stonk naar kak. Curt probeerde dan iets te doen om het te maken, en ik moest een schakelaar switchen. Dus wanneer hij riep, deed ik dat, maar alles was al op hel gevallen. Dus hij begint te roepen en loopt naar de badkamer boven en neemt 3 showers. Hij zei dan dat ik op de zetel boven moest slapen, want mijn kamer ruikt naar kak en staat vol water. Dus ik probeerde te slapen, maar het was moeilijk want hij kwam vele keren naar boven om te douchen xD Uiteindelijk om 3u in de ochtend is hij gaan slapen, en ik ook. Van een shit nacht gesproken ..


Dag 47 maandag 10/18/10

Om 5u30 al moeten opstaan. Het was enorm pijnlijk. Tijdens de lessen had ik moeite met wakker te blijven. Na school hadden we repetitie. We hebben 5 scènes proberen door te lopen. Het zag er al echt goed uit. Thuis heb ik macaroni met ham gegeten xD Ik heb dan 2 uur gewerkt aan een essay over de annexatie van Hawaii. Boring. Terwijl ik huiswerk deed, heeft Curt proberen te werken aan de buizen, maar het lukte nog steeds niet. We hebben het allemaal minstens twee keer op hem horen vallen .. Blijkbaar had de zus van Teresa baby doekjes in de wc gespoeld. Tja .. Het is nu 21u, ik ga een douche nemen en terug op de zetel slapen. Curt is nog steeds bezig, hopelijk werkt alles morgen terug. En voor de mensen met verstand van deze dingen. De wc en douche boven zijn niet in verbinden met die van beneden. Dus ik kan boven naar de wc gaan en douches nemen zonder dat het door de buizen beneden gaat. Slaapwel !

~ Life's what you make it, so let's make it rock ! ~


Week 6

10/10/2010

1 Comment

 
Dag 32 zondag 10/03/10

Om 10u opgestaan, want de kinderen waren voor mijn slaapkamerdeur aan het spelen. Geweldige manier om wakker te worden! Om 12u gingen de moeder en zus van Teresa naar huis. Teresa vroeg dan of Alec, die mij vorige week had uitgevraagd, mij vandaag kon komen ophalen. Dus heb ik het aan Alec gevraagd. Een uur later was hij er J We zijn naar de cinema gereden en hebben de film “Easy A” gezien. Echt een leuke en grappige film ! Daarna zijn we naar een Italiaans/Amerikaans restaurant gegaan, ik heb een lasagne genomen. Het was lekker, en hij betaalde alles, dat maakt het altijd nog lekkerder :D Na het restaurant gaf hij mij een juwelendoosje. Daarin zat een ketting van een dragonfly. Het is heel glinsterend en super mooi ! Me very happy. Om 21u heeft hij mij thuis afgezet en ben ik meteen gaan slapen. Het was een lang weekend :D

Dag 33 maandag 10/04/10

Kan een dag nog erger?! Ik zit op de schoolbus onderweg naar school en wil mijn nieuwe ketting aan Matt tonen. Oops, waar is het beeldje ? De dragonfly was eraf gevallen. Ik in paniek, neem mij gsm voor wat extra licht en zoek in de bus. Iedereen hielp mee zoeken. Wanneer we bij de school waren, hadden we het nog steeds niet gevonden. En net wanneer ik wil afstappen ontdek ik dat ik mijn gsm kwijt ben. Great ! Dus tegen de buschauffeur gezegd dat ik twee dingen kwijt was. Ze zei dat ze ging zoeken wanneer iedereen weg was.
Op school had ik eerst wat moeite met happy te zijn door die stomme ketting en mijn gsm. Maar gelukkig heb ik goede vrienden die mij happy kunnen maken :D Een hele dag Alec ontweken, zodat hij niet zou merken dat de ketting weg was. Er was vandaag geen repetitie, dus snel naar de bus gelopen in de hoop dat mijn spullen terug waren gevonden. Mijn gsm was terecht, maar de dragonfly spoorloos. Toen ik afstapte heb ik mijn hele route afgewandeld op zoek naar de dragonfly. Uiteindelijk heb ik het gevonden op de oprit! Yes !!
Thuis het hele verhaal van mijn afschuwelijke dag gedaan, en lachen dat die deden :D


Dag 34 dinsdag 10/05/10

Na een afschuwelijke dag, een fantastische dag ! Ik was super goedgezind. De lessen gingen super snel voorbij, waarschijnlijk omdat ik zo happy was :D Vandaag had ik repetitie van 7-9. Dus na school ben ik met Katie en Beth (mijn mede-nonnen) naar het huis van Katie gegaan. We hebben samen met haar broer Jonah op de golfkar gereden. Dat was echt de max! Beth was zo bang, ik kwam niet meer bij van ’t lachen! Toen we terug bij het huis van Katie waren, kwam het liedje ‘Womanizer’ van Britney Spears op de radio. We hebben als drie idioten gedanst en Jonah heeft het opgenomen. Je vindt het filmpje terug op mijn facebook! Daarna hebben we lasagne en taart gegeten !
En dan tijd voor de repetitie. Vandaag was enkel een zangrepetitie. Het was echt leuk, zo’n fijne mensen. Na de repetitie heeft Curt mij opgepikt en ben ik meteen gaan slapen. Prachtige dag =)


Dag 35 woensdag 10/06/10

Absoluut niets gebeurd vandaag, het was een doodnormale dag. Saai he ? Ge weet wel, naar school, geen repetitie dus naar huis, huiswerk gemaakt, naar de winkel gereden. Ooh, ik heb Amerikaanse pannenkoeken gemaakt. Das al voor de dag. Mmmmh, boring!

Dag 36 donderdag 10/07/10

Mitch had een game in de avond, dus heb ik de hele tijd zijn jersey gedragen op school. Wat is populair zijn toch leuk :D Iedereen kent mij, lacht naar mij, praat met mij. Degene die mij niet kennen, komen dan praten want ik heb een football jersey :D België heerst, haha ! Na school weer een zangrepetitie gehad tot 4u. Daarna heeft de mama van Mitch mij opgepikt en zijn we samen met zijn zus en stiefvader in de pizza hut gaan eten! Joepie :D na het eten naar de wedstrijd gereden. Daar met wat andere leerlingen gesproken. De game was 52-0 voor Greenville. We waren zo goed, dat het op den duur saai werd. We wisten al dat we gewonnen hadden. Mitch heeft de tegenstander die een Touch down wou maken getackeld. Way to go ! Na de game naar huis gegaan en gaan slapen.

Dag 37 vrijdag 10/08/10

TGIF !! (Thank God It’s Friday!). Tijdens US history kregen we koekjes en appelsap. De reden? Het was vrijdag :D De rest van de lessen verliepen goed. Koor was weer zalig zoals altijd. Wat hou ik toch van zingen! Na school geen repetitie, dus naar huis. De ouders van Curt waren er, en ik heb samen met zijn moeder steak met patatjes gemaakt. Was echt leuk. Damon was heeel ziek, dus we hebben niets gedaan voor de rest van de avond. Kinderen hebben “Shrek 2” gezien en ik heb een boek gelezen. Met dank aan mama voor mij een boek op te sturen!

Dag 38 zaterdag 10/09/10

Pas wakker geworden om 12u. Het was precies nodig :D Douchke genomen, lunch gegeten en met Teresa vertrokken. We zijn naar een sale gegaan met Halloween kostuums en kinderkleren. Ik zal een sexy tijger zijn :p Daarna wat winkels afgegaan, niet echt iets gekocht. Behalve een verjaardagscadeau voor Marianne, een exchange student uit Zwitserland, die morgen jarig is. Om 17u30 waren we terug thuis, we hebben pasta met kip gegeten. Daarna zijn Teresa en Curt uitgegaan, en heb ik gebabysit. We hebben de film ‘Letters to God’ gezien. Mensen, ik raad u deze film echt aan. Zo mooi en aangrijpend ! Blake en Damon in slaap gevallen tijdens de film, dus heb ik hun naar hun kamer gedragen. Braiden en Aris zijn zelf in hun bed gekropen. Ik ben dan nog 20 minuutjes opgebleven om zeker te zijn dat iedereen sliep.

Dag 39 zondag 10/10/10

Wakker geworden om 10u. Met de kinderen een filmpje gezien. Damon, Teresa en Curt sliepen nog. Om 11u ging ik naar boven om eten te zoeken en ik hoorde Damon wenen, dus ben hem snel gaan halen zodat Teresa en Curt verder konden slapen. Ik heb als lunch Noodles met toast gemaakt. De kinderen heel blij :D Om 12u stonden Curt en Teresa op. Die waren zo blij dat ze eens lang konden slapen. Thank God voor de exchange student :p Curt heeft mij dan naar het verjaardagsfeestje van Marianne gebracht. Ze was super blij met haar cadeau: een scrapboek met de kleuren van onze school ! We hebben hotdogs en taart gegeten en football gespeeld. Daarna kwam Curt mij terug ophalen. We hebben dan een bonfire gemaakt, en een hele tijd buiten gespeeld. Het was zalig weer. We hebben baseball, softball en football gespeeld! Was echt super leuk. Daarna marshmallows gegeten :p Tot slot heb ik pannenkoeken gebakken voor morgenvroeg ! Dan heb ik “Letters to God” nog eens gezien. Nu hop naar bed, morgen school =(
Ooh btw, er zijn nieuwe foto’s in mijn albums. En wil je een ouderwetse brief opsturen of een cadeau (hint hint, birthday coming up => 2 november), je vindt mijn adres op deze website onder ‘Contact me’.


~You are a letter ... not written with pen and ink, but with the Spirit of the living God ~

 
Dag 28 maandag 09/27/10

Eerste schooldag na homecoming. Ge kunt de onderwerpen van de dag al raden. Homecoming, drama, homecoming, drama .. en af en toe een nieuw koppel, vers gekoppeld tijdens homecoming. Hoe amerikaanser kan het ? De lessen op zich waren zoals altijd easy and boring. Ik begin te begrijpen waarom in Amerikaanse High School films de lessen altijd ene second duren en al de rest zich in de gangen of na school afspeelt. Ge hebt 5 minuten om van de ene klas naar uw locker en naar de volgende klas te gaan. En toch spelen mensen het klaar om in die 5 minuten – die ik nodig heb om die stomme locker op te krijgen en dan naar de les te lopen voordat ik te laat ben – een grote ruzie te maken, iemand te dumpen of zelfs een lief vinden. Ik vrees dat ik nog niet helemaal de Amerikaanse mentaliteit heb. Ik voel me er precies net iets te volwassen voor.  
Anyway, eerste repetitie van The Sound of Music ! We hebben gewoon een read through gedaan. Het ziet er echt super leuk uit, en mijn theater collega’s zijn echt super ! Ik denk dat hier al mijn actie en drama zal gebeuren (haha, actie en drama in theater, hint hint lach lach).
Na de repetitie naar huis gegaan en wat gestudeerd.

Dag 29 dinsdag 09/28/10

Vandaag heb ik weer pech gehad. Er kwam een ongelooflijk knappe jongen door de gang. Ik kijk – laten we eerlijk zijn, staar – naar hem en uiteraard .. Boem, daar lag ik op de grond. Typisch! Ik heb mijn enkel omgeslagen, en met mij super hakken was dat echt wel heel pijnlijk. Dus geen andere keuze dan de rest van de dag op sokken rond te lopen. Das hier precies normaal, ik zie mensen in hun pyjama en pantoffels naar school komen. Dus ik denk dat ik qua fashion nog wel okay zit.
Vandaag geen repetitie, dus met de schoolbus naar huis. Ik was al gewoon aan elke middag iets doen. Op de bus zag Brandon zijn kans om met mij te praten. Keep wishing boy! Ik ben naast Matt gaan zitten, die zit in mijn biology en choir klas en woont de straat naast mij. Een heel gesprek over muziek!
Eenmaal thuis boodschappen gaan doen met Teresa. Daarna hebben we snel taco’s gegeten, want we moesten terug naar school voor een meeting voor the sound of music. Het was saai, want ge wist alles al. Ik denk dat ze meer een meeting voor de technische crew wouden, want de acteurs wisten alles al. Dus aangezien we dan toch in school waren, zijn we naar de volleybal match gaan zien. De zus van Mitch deed mee, dus hebben we met Mitch en zijn mama gesproken.
Daarna naar huis en tv gekeken.
p.s.: Ik heb exact een maand geleden België ingeruild voor Amerika, de tijd vliegt!

Dag 30 woensdag 09/29/10

Vandaag mijn eerste rapport gekregen voor Government en English. Government A (met 97 %), en English A- (92%). Iedereen fier, joepie ! Een kerel uit mijn government klas, Alec, heeft gevraagd of ik met hem eens iets wou doen, hij wilt mij naar een restaurant nemen en dan naar de cinema. Ik mag alles kiezen, en hij betaalt. Klinkt goed :D Maar momenteel niet zoveel tijd, dus hij zal moeten wachten. Ook de eerste uitnodiging voor een verjaardagsfeestje gekregen! Op 31 oktober, halloween, yeah!
Na school, repetitie, yes! Ik vind de groep echt zo leuk, dat ik precies nog liever de musical doe voor de mensen dan voor de musical zelf. Weird, right? We hebben weer een read through gedaan, deze keer van akte 1, met wat meer aanwijzingen enz. Na de repetitie naar huis gegaan en tv gekeken.

Dag 31 donderdag 09/30/10

Vandaag was euhm .. speciaal. Ik ging naar mijn locker en rarara, mijn locker zat vol chocolade. Uiteraard ben ik een meisje dat dol is op chocolade, dus mij hoort ge niet klagen :D geen idee van wie het was, kon mij ook niet veel schelen, gratis chocolade is altijd leuk ! Tijdens tweede uur, Biology, keek Mitch de hele tijd naar mij en dan plotseling vroeg die een gang pasje om naar de wc te gaan. Toen ik na die les terug naar mijn locker ging, zat zijn jersey erin met een briefje of ik de chocolade lekker vond. Me very happy :D
Weer repetitie gehad vandaag ! Akte 2. Ik ben zooo blij dat ik deze repetities heb, beter dan thuis zitten en niets doen. Na de repetitie naar de football practice van Braiden gegaan. Een hele tijd met Curt gepraat over vanalles. School, muziek, kunst, musicals.. We hadden beide gehoord deze morgen op de radio dat de musical Wicked naar Lansing kwam. En omdat ik heel de tijd over die musical spreek en Curt die daardoor graag wou gaan zien, zijn we nu beide super blij dat die naar hier komt. Ze komen van 1 tot 12 december, dus we gaan zien voor tickets ! Yes !!!    

Dag 32 vrijdag 10/01/10

Het is oktober !! En geen school vandaag !! Teresa was al vroeg wakker, want vanavond is de halve finale voor die wedstrijd en ze wist nog niet welk lied ze ging doen. Ik heb repetities van 13 tot 16, en haar repetitie begint om 17u. Dus iedereen in paniek. Uiteindelijk heb ik Mitch gebeld, die heeft mij opgepikt, met mij fastfood (wendy’s) gaan eten en mij dan naar de repetitie gereden. De mama van Teresa is gekomen om de Damon en Blake mee te nemen naar de speeltuin (Aris en Braiden waren in school), zodat Teresa zich rustig kon klaarmaken. Tijdens onze repetitie hebben we ons moeten laten meten voor kostuums. Mijn lijn is perfect aant worden, ik ben zelf onder de indruk :D Na de repetitie heeft de mama van Teresa mij opgepikt en naar huis gebracht. Zij is dan meteen met Teresa naar de wedstrijd gegaan, en ik moest babysitten. Om 17u30 kwam Curt thuis, maakte eten en ging naar de wedstrijd. Dus was ik weer alleen met de kinderen. We hebben een film gezien, alleen op die manier zijn die allemaal stil.
Om 20u waren ze allemaal al terug. Ze is erdoor ! Morgen de finale! Haar zus, die haar man en 2 kinderen kwamen om 20u30 en zijn allemaal blijven slapen, ook de mama van Teresa. We hebben karaoke gedaan en echt gelachen. Ze hadden allemaal veel te veel gedronken dus karaoke was te grappig voor woorden. Dus heb ik stiekem gefilmd :D
Om 1u30 ben ik gaan slapen, de rest heeft voort gedaan tot 4u !

Dag 32 zaterdag 10/02/10

Vandaag was Mitch er al om 12u. We hebben eerst karaoke gedaan en dan zijn we naar de football game van Braiden gegaan. Zijn ploeg speelde in de High School van Rockford, de school waar ik normaal naartoe zou zijn gegaan. Die school is enorm, en ik ben binnen gegaan met Mitch en we hebben foto’s gevonden van Curt! Het was zooo grappig. Het waren team foto’s van track en football van ’97 en ’98.  Na de football game, die we hebben gewonnen tegen Greenville, hebben we met al de kinderen, Mitch en ik football gespeeld en geworsteld. Was echt grappig. Braiden en Mitch bleven maar worstelen. Om 16u ging Mitch naar huis.
Teresa vertrok dan met haar zus en mama naar de finale. Ik, Curt, de man van de zus van Teresa en al de kinderen bleven thuis. We hebben een film gezien.
Om 20u30 kwamen de girls terug thuis. Teresa is tweede geëindigd en heeft 300 dollar gewonnen! Ze is echt super blij! Ik ga nu mijn was wegleggen en slapen!

xoxo Thalysia
 
Dag 19 zaterdag 09/18/10

Eindelijk nog eens uitgeslapen tot 11u. Vandaag was een heel rustige dag, we hebben eigenlijk echt niets gedaan. Gewoon met z’n allen een film gezien, paar spelletjes gedaan. En dan hebben we het huis gekuist, want morgen is het ’t verjaardagsfeestje van Braiden, dus Teresa wil dat alles proper is. Dus ik heb de hele beneden verdieping gedaan, badkamer, living, keuken, slaapkamer .. Ik word nog een echte huisvrouw :p voor de rest heb ik wat huiswerk gemaakt. Echt een héél rustige dag dus =)

Dag 20 zondag 09/19/10

Vandaag om 10u30 opgestaan. Braiden was al helemaal in de stemming voor zijn feestje. Om 12u belde Brandon, hij vroeg of hij mocht langskomen. Teresa was blij dat hij op voorhand belde, en zei dat het goed was. Brandon kwam pas om 15u, dus had genoeg tijd om mij klaar te maken :p Teresa moest nog snel naar de winkel om een paar dingen te kopen voor het feest, dus heb ik lunch gemaakt. Ramen chicken noodles. Ik was het eigenlijk enkel voor mij aant maken, maar de kinderen roken het eten meteen en wouden het ook, dus heb ik extra gemaakt.
Na het eten de kinderen geholpen met de rommel die ze hadden gemaakt terug op te ruimen. En dan kleren gaan uitzoeken :p Eerste keer dat iemand kwam buiten schooluren, dus moest er toch een beetje fatsoenlijk uitzien e =)
Om 14u45 was het eerste vriendje van Braiden er al, en een paar minuten na hem kwamen al de andere. Toen Brandon kwam (ik weet het, vermoeiend met Braiden en Brandon :p) hebben we met de kinderen en Curt football gespeeld. Daarna zijn Brandon en ik met de fiets naar Lake Wabasis gereden. Daar zijn we gaan vissen! Er is maar één vis gevangen, en jawel, door mij! Hij wou dan dat ik de vis van de haak nam en mijn vinger in die zijn mond stak voor een foto. Dat ging erover voor mij :p Ik heb een foto genomen met de vis aan de haak, goed genoeg :p daarna heeft hij de vis eraf genomen en terug in het lake gegooid. Daarna zijn we naar de speeltuin gegaan en heb ik foto’s van hem getrokken op de schommel, jaja ook wij kunnen nog kinderachtig zijn :p
Om 18u naar huis vertrokken met de fiets. Onderweg begon het uit het niets mega hard te regenen ! De regen duurde amper 5 minuten, maar eenmaal thuis waren we doorweekt ! We hebben dan binnen nog een stuk taart gegeten van het feest, en dan is hij naar huis gegaan.
Een geslaagde zondag !


Dag 21 maandag 09/20/10

School, damn. Tijdens de berichten van de dag, herinnerden ze de leerlingen dat het morgen de auditie is voor de sound of music. Ik twijfel nog een beetje, want uiteindelijk ben ik een exchange student met een accent en zitten er meer dan 100 meisjes die kunnen zingen. We shall see. I choir was iedereen aant pushen dat ik mij moest inschrijven voor de auditie. Het was vandaag ook de eerste dag van homecoming spirit week. Elke dag is er een speciaal thema en dan moet ge uw kledij daarop aanpassen. Vandaag was het neon day, iedereen was zooo flashy, kreeg er hoofdpijn van :D Na school boodschappen gaan doen met Teresa. Zij zegt ook dat ik moet proberen, wat heb ik te verliezen ?

Dag 22 dinsdag 09/21/10

Dag 2 van spirit week, today = Hat day. Iedereen droeg een hoedje of een pet. Ik had mijn pet op die ik vorig jaar met mama in NYC had gekocht “When God made me, he was just showing off”. De hoeden die mensen droegen.. het was gewoon abnormaal. Mensen met een kerstmuts, met een hoed met de amerikaanse vlag erop, een helm uit de WO II.. Echt funny om te zien. Na school dan toch naar de audities gegaan. Spannend, veel volk. We kregen allemaal papieren en werden in verschillende groepjes verdeeld. Na 5 minuutjes moesten we dan die scene op het podium komen doen. Na het voorbrengen van verschillende scenes, was het tijd voor de vocale auditie. Ze zeiden dan na de auditie dat er die avond en morgen ook nog audities waren en als we wouden konden we terug komen en nog wat extra teksten lezen. Dus met Teresa afgesproken dat ik morgen terug zou gaan na school, want dan zit ik nog fris in hun geheugen. Tijdens de auditie met veel mensen gesproken, en wow, de drama club is zoo leuk. Ik hoop dak een rol krijg !

Dag 23 woensdag 09/22/10

Dag 3 van spirit week, today = Tie Dye day. Tie dye is dat ge een wit tshirt in een soort van verf doet en dan hebt ge grappige shirts :p Teresa had een jurk zo gedaan vorig jaar, dus heb ik de jurk gedragen. Ik zag er hippie uit. Iedereen vond dat ik er super schattig uitzag. Vrienden maken gaat nu zelfs nog beter sinds de auditie gisteren.  Brandon en ik hebben ruzie gemaakt, want hij wilt meer dan vrienden zijn en ik heb daar echt geen zin in. Dus geen homecoming date. Boehoe. Anyway, auditie nummer 2 ! Vandaag waren er nog meer mensen dan gisteren. En vandaag waren er echt heeel goede mensen bij. Mijn hoop is weg. Na de auditie zei de regisseur dat ik echt goed was, maar ja, er waren er zeker 50 beter dan mij en zonder accent. Ze zeiden dat als we vanavond een telefoon krijgen, dat we de callback hebben gemaakt. Na de auditie zag ik dat de football players klaar waren met practise en ze kwamen voorbij terwijl ik op Teresa aant wachten was. Eentje daarvan, Mitch, zit in mijn Biology and Concert choir class. Hij kwam naar mij, zei dat ik er fantastisch uitzag en vroeg mij naar homecoming ! Yes, I’ve got a date again ! En dan nog wel een voetballer. Hij gaf mij zijn jersey (football shirt met nummer op) en zei dat ik het morgen moest dragen.
Onderweg naar huis had ik heel de tijd de telefoon vast want ik wou zo graag telefoon krijgen. Dan rinkelt mijn telefoon eindelijk, maar het was Mitch. Hij wou een foto van mijn jurk zodat hij kon mij kon matchen. Lief, maar ooh! Ik wou telefoon van het theater. Twee uur later ging ein-de-lijk de telefoon ! Ik mag naar de callbacks !! yes yes yes yes !!


Dag 24 donderdag 09/23/10

Dag 4 spirit week, today = camo day. Camouflage ! Ik heb een camouflage broek van Teresa aangedaan en dan daarboven de jersey van Mitch. Iedereen op school wou weten wiens jersey ik aan had. Ik werd  - nog - populairder dan daarvoor :p Op de callback waren er nog maar 14 meisjes over, ik heb het dan toch al goed gedaan! We hebben weer een hele tijd scenes moeten doornemen en verschillende rollen lezen. Wow shit, die meisjes zijn echt goed. Ik ben dan wel duidelijk de beste in zingen, in acteren zijn die beter, en ze hebben geen accent. Dus ik denk dat mijn kansen voorbij zijn. Ze zeiden dat ze gingen bellen of ge naar de laatste callback mocht of niet. Om 19u nog steeds geen telefoon, dus ja. Om 20u kwamen de ouders van Curt Blake thuis afzetten, we waren aant praten en .. ik kreeg telefoon !!! Morgen terug komen voor de laatste callback !! yes !!!!!

Dag 25 vrijdag 09/24/10

Vandaag niet naar school gegaan, want ik moest naar de dokter voor een injectie. Teresa wou niet een hele dag rondrijden, dus ben gewoon niet naar school gegaan. Dus geslapen tot 10u, klaar gemaakt, naar de dokter gegaan. Dan nog wat make up gaan kopen voor homecoming. Dan zijn we gaan eten voor lunch, en dan heeft ze mij naar school gereden voor de laatste callback. We waren nog met 12. Ik denk dat ik het okay heb gedaan.. Ze gaan morgen bellen met de rollen. Na de callback, ben ik met Mitch meegereden. We zijn iets gaan eten en dan naar Homecoming game gereden. Daar dan heel de tijd met vriendinnen en vrienden van choir en drama rond gehangen. Gemerkt dat ik echt wel populair ben :p Na de game die we hebben gewonnen met 34 - 3, heeft Mitch mij thuis afgezet. Hij is dan nog even binnen gekomen om met Teresa en Curt te praten. Kwamen goed overeen. Daarna is hij naar huis gegaan, heb ik mijn haar gewassen en heeft Teresa er krulspelden ingedaan. Morgen homecoming dance !!

Dag 26 zaterdag 09/25/10

HOMECOMING !! Al om 10u opgestaan, ontbeten. En dan naar de nagelstudio gereden. Na de nagelstudio nog een BH gaan kopen die geen bandjes rond de schouder en rug heeft. Gewoon een water pad, of whatever het ook is. En dan .. Telefoon !! Ik heb de rol van sister catherine in the sound of music, ik heb 8 liedjes ! Daarna een lang bad genomen, en dan heeft Teresa mijn haar en make up gedaan. Dan de jurk aangedaan en snel naar Mitch gereden. Met hem zalm gegeten en wat foto’s getrokken. Daarna .. dance ! Daar heb ik met mijn vrienden en vriendinnen gedanst. Ik heb tegenwoordig ook al een beste vriend, Charles :p Hij zit in choir en ook in de sound of music. Dance was leuk, leuke muziek. Maar ik zit echt in een Amerikaanse tienerfilm. Drama, drama, drama. Voor de trouwe One Tree Hill kijkers, het was zoals daar. Buiten dat was het leuk. Mitch heeft mij dan thuis afgezet en dan heel mijn verhaal aan Teresa en Curt gedaan. Yeah !

Dag 27 zondag 09/26/10

Vandaag een hele dag huiswerk gemaakt. Normaal ging ik naar de cinema enz, maar door homecoming was het zoooo druk dat we het hebben verschoven. Ik heb van 11u tot 19u huiswerk gemaakt, toch hatelijk dat ik niet elk begrip in engels ken, dat maakt het lastig. Daarna heb ik een film gezien. En nu ben ik dit dus aant schrijven, ik ga zo dadelijk nog snel een douche nemen en dan slapen. Morgen eerste repetitie van the sound of music !!!! Slaapzacht België

Xoxo Thalysia  
 
Voor mijn trouwe volgers, ik zal een update maken elke week. Dit is week 3

Dag 12 zaterdag 09/11/10


Weekend !! Vandaag om 8u30 opgestaan, douche genomen, ontbeten ... Om 10u zaten we allen in de auto. Behalve Curt, want door de drukte op zijn werk moest hij vandaag werken. We reden eerst naar de ouders van Curt om Blake daar af te zetten. Daarna helemaal naar Lansing, de hoofdstad van Michigan. Het was twee uur rijden, iedereen in de auto geslapen :D In Lansing zijn we naar de vader van Teresa gereden en hebben daar Braiden en Arismia afgezet. Daarna zijn Teresa, Damon en ik naar het museum van Lansing gereden waar de bijeenkomst van de CHI Exchange studenten was. Daar heb ik dan studenten terug gezien waarmee ik in New York zat. We hebben dan allemaal onze verhalen tot hiertoe gedeeld. Daarna gingen we met zijn allen naar het auditorium. Daar kregen we een uitleg over nog wat extra regels. We kregen ook informatie over onze volgende bijeenkomsten. We gaan samen skieën, naar Chicago .. Zal nog leuk worden! We moesten één voor één naar het podium komen, ons voorstellen, ons gastgezin voorstellen, ons land vertegenwoordigen en zeggen wat een interessant weetje was van ons land.
Er was een kerel uit Australië en die zei "Well, just to let you all know, we DON'T ride on kangaroos". Iedereen lag kapot van het lachen ! Die zei dat dan ook met zo'n echt Australisch accent.
Na de meeting gingen we de kinderen ophalen en naar huis. Om 18u waren we eindelijk thuis. Thuis was er een leuke verrassing. Er waren allemaal vrienden van Teresa in huis en het huis was volledig versierd. Morgen is Teresa namelijk jarig, en we hadden een verrassingsfeestje georganiseerd. Ze was kei blij. We hebben dan allemaal in de tuin gezeten, cake gegeten, karaoke gedaan.. Het was echt tof !

Dag 13 zondag 09/12/10

Vandaag de verjaardag van Teresa! Ik heb geslapen tot 12u30 .. 't was precies eens nodig. Toen ik opstond bleek iedereen nog te slapen :D Teresa was, toen ze eenmaal opstand (14u), niet zo goed gezind. Ze kon het precies niet goed aanvaarden dat ze nu 30 is. De hele dag heeft ze zich in haar kamer opgesloten en buiten gezeten. Ik heb een hele dag gestudeerd (stomme engelse termen!), en met de kinderen gespeeld. In de avond kwam Teresa dan eindelijk terug bij ons, ze had het dan toch aanvaardt. '30 is alleszins beter dan 31' zei ze dan =) Iedereen is vroeg gaan slapen.

Dag 14 maandag 09/13/10


School..  School op zich is best wel ok. De lessen zijn leuk en makkelijk. Het enige hatelijke is dat ik zo vroeg moet opstaan. Ik sta op tussen 5u en 5u30. De schoolbus is er om 6u20. Wel, vandaag vroeg opgestaan, klaargemaakt en dan naar de bus gewandeld. Het was super koud en super donker buiten, en uiteraard was de bus te laat. Uiteindelijk om 6u35 was ze er. Ben dan maar weer op een lege bank gaan zitten, want ik ken er nog steeds niemand. Behalve dan Cody, maar die stapt pas om 6u55 op.
Op school naar mijn locker gegaan, krijg ik nog steeds niet zelf open. Damn! Daarna naar US History klas gegaan en daar al op mijn bank gaan zitten. Iedereen wandelt nog door de gangen met hun vrienden, maar aangezien ik er nog niet echt heb, kan ik dat dus niet doen. In de klas zaten al twee andere mensen. Angela en Egnacio. Egnacio is een andere uitwisselingsstudent uit Spanje. We hebben dan wat gepraat met z’n drieën. Angela - duidelijk in de ban van uitwisselingsstudenten – kon maar niet stoppen met ons vragen te stellen. En dan begon de les.
In de middag was ik onderweg naar de cafetaria, toen twee cheerleaders mij zagen en vroegen of ik met hun wou gaan eten. Uiteraard mee gegaan. De cheerleaders, Emily en oops de naam van de tweede vergeten, gingen eten in Arby’s, een fastfoodrestaurant. Ik had mijn boterhammetjes bij, dus heb niets besteld. Lekker gezond :D
Daarna gewoon de tweede helft van de schooldag doorgegaan. Niets speciaals gebeurd. Op de bus naar huis met Cody gepraat en ook met Katie. Katie zit ook in mijn klas English en Concert Choir.
Eenmaal thuis wat met Teresa gepraat, tv gezien, huiswerk gemaakt, met de kinderen een spelletjes gespeeld en gaan slapen.
 

Dag 15 dinsdag 09/14/10

Vandaag was het een koude dag, dus Curt heeft mij ’s morgens met de auto naar de busstop gebracht (wat enkel 50 meter verder is, maar okay). We hebben dan gewoon in de auto gewacht op de bus die weer te laat was. Ik was toch blij dat hij mij bracht, want het was super koud. Hij zei dan dat hij dat elke ochtend ging doen, omdat het kouder en kouder zal worden en uiteindelijk zal gaan sneeuwen. Hij vindt het ook handiger, want nadat ik op de bus zit rijdt hij meteen door naar zijn werk. En zo begint hij vroeger en is hij sneller klaar.
Op school weer een rustige dag. In de middag bij de meisjes gezeten waar ik ook vorige week bij zat, en ik heb hun namen onthouden: Courtney, Kaylee en Sage. In government een test gedaan over world leaders. Ik heb 22/20, vreemd :D
Voor de rest niets speciaals.


Dag 16 woensdag 09/15/10

Halverwege de week! Een rustige dag. In de middag naar de kerk van Sage gegaan, die kerk had Free Pizza dag. Dat konden we niet laten liggen e ! =) Daar hebben we dan ook een jongen leren kennen die blijkbaar op onze school zat, Louis.
Vanaf dat school terug begon, kwamen we Louis bijna elke minuut tegen, vreemd toch :D
Op de bus naar huis was Cody er niet, hij had rijles op school. Dus was ik weer naar mijn iPod aan het luisteren. Tot een kerel, Brandon, het “verpestte”. Hij wou praten en mij leren kennen. Hij is een senior op onze school. We hebben dan gewoon wat gepraat.
Toen ik thuis kwam en huiswerk begon te maken, bleek Brandon aan de deur te staan. Hij wou gewoon wat rondhangen met mij. Teresa, die slecht gezind was, kon er niet mee lachen dat hij zomaar zonder iets te laten weten aan de deur stond, en heeft hem weggestuurd. Ben benieuwd hoe hij morgen gaat reageren.
 

Dag 17 donderdag 09/16/10

Met Brandon gesproken, hij was niet kwaad en vroeg mijn nummer zodat hij in het vervolg eerst kon bellen. We hebben dan de hele busrit gesproken, en op school gesproken, en de busrit naar huis gesproken.
Tijdens Biology is er zo’n mega vreemde kerel, Ben. Hij kijkt mij altijd vreemd aan en blijft vragen of ik wafels voor hem kan maken. Vandaag kwam die naar mij gelopen en zei die ‘knuffel dag’ en begon die mij te knuffelen. Ik had zo iets van ‘what the beep is uw probleem’. Heel de klas zat ons uiteraard uit te lachen. Great. We hebben UNO gespeeld tijdens Biology, ik ben verloren =( Maar het was wel super leuk. De Biology leerkracht zei dat we morgen tijdens zijn les een eetdag gingen houden. Wat wil zeggen dat we allemaal eten mogen meenemen en delen met de klas. Ben niet van plan iets te maken.
Op de busrit naar huis heb ik dus weer een hele tijd met Brandon gesproken, en hij vroeg mij mee naar Homecoming. Ik heb ‘ja’ gezegd. Yeah! Date voor Homecoming. 


Dag 18 vrijdag 09/17/10

Tijdens Biology was het dus eetdag. Ik had gisteren nog op facebook met Scott gesproken, een kerel uit de Biology klas. Hij had chocolate chip muffins gemaakt. Toen hij dat zei op facebook tegen mij, zei ik ‘make me two!’. En rarara, hij heeft er echt twee voor mij gemaakt. Ze waren echt super lekker. Tijdens het eten hebben we naar mythbusters gekeken. Was wel grappig.
Tijdens Concert Choir deden we het schoollied, dat ik nog niet ken. De cheerleaders die ook in choir zitten begon meteen hun dansjes te doen op het schoollied. Al zeg ik het zelf, redelijk belachelijk. Na het lied zei de choir leerkracht dat we dat lied volgende week elke dag gingen doen tot de exchange student (ik dus) het ook ken. Blijkbaar is het noodzakelijk dat ik het ken voor homecoming. Joepie ..
Ondertussen ook goed bevriend geraakt met Elicia en Maggy. We zijn plannen aan het maken voor volgend weekend. Momenteel ziet het er zo uit: vrijdag naar homecoming game en dan sleepover bij Maggy. Zaterdag klaar maken voor homecoming en met onze date gaan en elkaar daar opwachten. En zondag naar de cinema. Nu maar hopen dar het ook allemaal echt kan gebeuren.
Na school met Teresa naar de karaoke bar geweest. Er was een wedstrijd en Teresa heeft meegedaan. Ik was te jong, ge moest 21 zijn, want de volgende ronde was in een echt bar. Teresa is er door, yeah! Ik heb ook gewoon een liedje gezongen, en iedereen, inclusief de jury, zei dat ik een fake ID nodig had, want ik was de beste van de avond. Vond ik wel leuk :D Om 1u15 thuis gekomen en gaan slapen.
Weekend !!


xoxo Thalysia 
 
Gosh nu is het toch al wel even geleden ! Mijn computer werkte niet meer, dus ja. Gelukkig houd ik elke dag een dagboekje bij die ik dan nu kan delen met jullie.
Deze update gaat over vorige week en mijn eerste dagen school:

Dag 3 donderdag 09/02/10

Vandaag om 8u opgestaan. Iedereen was al wakker. Ik heb eerst een goede douche genomen en om 8u30 ben ik dan naar boven gegaan. De kinderen hadden al gegeten. Ik had zin in een boterham met platte kaas, maar Teresa had al een kom met cornflakes voor mij klaargezet. Echt cornflakes kon je het niet noemen, het was meer een soort van rijstpap, echt afschuwelijk vies. Dus vanaf dat ze de keuken uitging heb ik het in de vuilbak gegooid en heb ik boterhammen gemaakt.
Na het eten hebben we de film 'getting even with dad' gezien, echt grappig. Na de film moest iedereen zich klaarmaken want we gingen naar mijn school. Het is een super grote school , we hadden zelfs moeite met het secretariaat te vinden. De vrouw die normaal de exchange students doet, lag in het ziekenhuis en komt pas volgende week terug. School begint normaal dinsdag 7 september, maar mijn afspraak is pas den 8ste, dus ik mis zowiezo al de eerste twee dagen. At the bright side: de eerste dag zoekt iedereen zijn vrienden en klassen. Wanneer ik dan kom zal ik nog specialer zijn: een exchange student én te laat op school!
Na de school zijn we naar supermarkt gegaan (wal-mart). Je vindt er echt ALLES ! Ik heb school dingen en douche spullen gekocht. Daarna zijn we naar een garage sale geweest. Dat is dus de garage van iemand die vol spullen staat voor een dollar ofzo. Ik heb daar een juwelendoosje gekocht voor 1 dollar. Dan zijn we naar huis gegaan om te eten. Pasta met groentjes. na het eten zijn we naar de football training van Braiden geweest. Na de football training heb ik thuis gewoon even op mijn laptop gezeten en geskypet met mama. 

Dag 4 vrijdag 09/03/10

Vandaag pas om 10u opgestaan. De kinderen waren buiten en het was zo stil in huis, ik kon eindelijk eens goed slapen. Als ontbijt een omelet met gebakken aardappelschijfjes gegeten. Na het eten een lang bad genomen, deed deugd. Daarna hebben we America's funniest home videos gezien op TV, daarna de film 'good boy', leuke film. Elke dag een film zien is hier blijkbaar wel een gewoonte xD
Na de film wou ik op mijn laptop maar dat lukte niet. Dus was ik helemaal gestresset en mama om hulp gevraagd. Na twee uur lukte het eindelijk. Dan heb ik nog even met oma en bompa geskypet, was leuk hun te horen!
De hond had ondertussen in kak gerold, dus we hebben een tuinslang genomen en haar helemaal nat gespoten en gewassen. Daarna hebben we pizza gegeten en een kampvuur gemaakt. Dan lekker genieten terwijl we marshmallows maakten.

Dag 5 zaterdag 09/04/10

Vandaag een hele zware dag !! Een hele dag gaan .. shoppen !! We hebben tweedehand winkeltjes gedaan, JcPenny, Sears, Hollister ... echt veel te veel winkels. En alles was in solden, maar echt zalige solden, zoals 1,50 dollar voor een t-shirt enz !!
Tijdens de middag hebben we in een mexicaans restaurant gegeten. In sears heb ik een boekentas gevonden met allemaal muzieknoten, kei tof! Ik heb ook naar homecoming kleedjes gekeken, want dat is al in september en Teresa zegt dat ik MOET gaan xD
Ik heb er 4 gevonden voor homecoming, zooo mooi, ik kan niet eens kiezen !! En ik heb er ook al twee voor prom gevonden, mmh kiezen =( En het was een geweldige deal, normaal waren dat jurkjes van 160 dollar, maar doordat het nog zo vroeg was en solden heb ik ze voor 15 dollar kunnen krijgen !! Ben benieuwd welke ik uiteindelijk zal kiezen.

Dag 6 zondag 09/05/10

Slechte dag =( heel ziek. Teresa was vannacht ziek geworden en had de hele nacht last. Ik werd om 8 uur wakker met heel veel krampen, kon van de pijn niet meer slapen. Dus had een bad laten vollopen in de hoop dat het warm water de krampen zou wegnemen. Geen succes. Ben dan naar boven gegaan waar iedereen zat te eten, maar de geur maakte mij zo misselijk. Heb dan beneden beetje tv gekeken en ben in de zetel in slaap gevallen. Curt kwam vragen of ik mee wou naar zijn ouders en ik zei 'yeah sure why not'. Maar toen ik boven kwam, moest ik rennen naar de wc, moest echt zwaar overgeven. Toen ik uit de badkamer kwam zei ik tegen Curt 'You know what, I think I pass'. En hij zei 'of course, can I do anything?'. Lief is hij wel :) Ik heb dan nog een hele avond geslapen tot 20u, en dan voelde ik mij een beetje beter. Ik denk dat Teresa en ik een voedselvergiftiging hebben opgelopen door het mexicaanse eten. Teresa is nu weer genezen, dus ik morgenvroeg hopelijk ook. Toch jammer, want vandaag was een prachtige warme dag.

Dag 7 maandag 09/06/10

LABOR DAY !! jammer genoeg hard aan het regenen. Ik voel me gelukkig wel weer een stuk beter. Kan eindelijk weer beetje eten. Door het slechte weer hebben we een hele dag niets gedaan, en heb ik gewoon wat op de pc gezeten.
 n de avond zijn we naar vrienden van Teresa en Curt geweest. Amy en Rob zijn ongeveer dezelfde leeftijd als Teresa en Curt en zijn al hun vrienden voor 8 jaar. Ze hebben twee kinderen, een meisje van 6 en een jongen van 1,5. Aris, Braiden, Blake en zelfs Damon hebben met de kinderen gespeeld.
Ik heb met Teresa, Curt, Amy en Rob 'Partini' gespeeld. Ge moet dan ploegen maken (wij deden meisjes tegen jongens) en er liggen op tafel allemaal kaartjes. Ge moet dan om de beurt een kaart trekken, de naam van het spel dat ge moet spelen staat op de kaart.
Zo is er een spel waar ge klei hebt, er staan dan 5 woorden op het kaartje en degene met de klei moet die proberen te maken. De ploeg van degene die het maakt moet dan 2 van de 5 raden.
Een ander spelletje daarvan was mime, ge moet dan woorden uitbeelden zonder woorden. 
Nog een ander spel was 'what not', dan moeten ze bijvoorbeeld hond raden, dus zeggen ze 'not a cat'.   
Dan was er ook nog een spel met een dobbelsteen, die moet ge dan gooien en dan komt er 'I like' of 'I have' of 'I don't' .. en dan moeten de andere een zin over u opschrijven die daarmee begint. Dan moet gij de zin die het meest waar is en de zin die het grappigste is kiezen, en als één van de 2 van uw ploeg was, won je.
En het laatste spel daarvan wa 'bouncer', een spel met balletjes en kopjes. Proberen de truc op de kaart te doen.
Was echt een super leuk spel, en de meisjes zijn gewonnen! Om 20u30 zijn we daar weggegaan, want de volgende dag begint school.
Voor mij nog niet, maar voor Braiden en Arismia al wel.

Dag 8 dinsdag 09/07/10

Vandaag hadden de Braiden en Arismia school, dus al om 7u hoorde ik dat ze zich aan het klaarmaken waren. Ben dan tot 9u blijven liggen. De dag zelf was redelijk rustig. Niet zo veel gedaan. Heb wat met Damon gespeeld en op de pc gezeten. In de namiddag zijn we naar de bibliotheek gegaan, ik heb een Glee boek gevonden (Glee is een amerikaanse muziek reeks in een high school). We hebben ook veel films gehuurd in de bibliotheek. Eenmaal thuis zijn we dan wat films beginnen kijken, zoals Taken (zalige film!), It's Complicated, The nannies diaries ... Na de films waren Braiden en Aris thuis van school. Hebben ze beide een hele uitleg gedaan over hun dag, en moest Teresa vanalles tekenen voor hun. Daarne hebben we wat kaartspelletjes gespeeld, gewoon Tv gekeken en gaan slapen. Een heel rustige dag dus :)

Dag 9 woensdag 09/08/10

Vandaag vroeg moeten opstaan. We zijn naar mijn school geweest om mij in te schrijven. We hebben daar dan met die vrouw die de exchange students doet gesproken. Mijn dossier was ok, en ik heb de plattegrond van de school gekregen, wat een doolhof! Ik heb dan een boekje gekregen met alle mogelijke vakken. Daarna met de assistent directeur gesproken over de werking van de lessen en lunch enz. Daarna mocht ik mijn rooster al samen stellen, maar was nog wat aant kiezen. Ik had wel gezegd dat ik graag wou zingen. Daarna zijn we naar huis gegaan, andere kleren aangedaan. En dan naar Cedar Springs gereden voor medicatie voor Teresa. Mijn bankkaart werkte tot nu toe nergers. Dus in Cedar Springs ben ik naar verschillende banken gegaan. Uit-ein-de-lijk was er één bank die mijn kaart aanvaarde. Yes! Geld! Daarna naar de winkel gegaan voor eten en zien wat ik voor lunch wou meenemen enz. Na het avondeten heb ik een hele modeshow gedaan om te zien wat mijn eerste schooloutfit zou zijn. Het werd een jeans, zwarte botjes, en een zwart lang truitje met een grijze sjaal eraan. Kei deftig, toch trendy en super mooi. Vroeg gaan slapen, morgen school !!

Dag 10 donderdag 09/09/10

EERSTE SCHOOLDAG !!
Om 4u45 opgestaan, douche genomen, geizch verzorgd, kleren aangedaan, ontbijt gegeten, lunch gemaakt, tanden gepoetst en om 6u de deur uitgegaan. De (gele!) schoolbus is er pas om 6u20, maar was wat zenuwachtig dus was veel te vroeg. Buiten was het pikkedonker en was beeeetje bang. Dus heb aan mama gevraagd om mij te bellen. Was leuk om haar vertrouwde stem te horen. Toen de bus er was, werd ik helemaal nerveus. Achteraan zitten de high school kids en vooraan de middle school kids. De high school kids zagen er nu niet bepaald super vriendelijk uit. Dus ben gewoon op een lege bank gaan zitten en heb naar mijn iPod geluisterd. De bus kwam om 7u10 aan op school, ben dan eerst naar het secretariaat gegaan om mijn rooster te maken. Ik moest wachten op de koor leraar, want afhankelijk van welk koor ik neem kan ik een rooster maken. De koor leraar zei dat er 2 koren waren. Ofwel gewoon een meisjeskoor, ofwel moest ik auditie doen om te zien of ik goed genoeg was voor het concert koor. Dus ik deed de auditie en zong 'On my own' van Les Mis. Hij zei dat ik een van de mooiste en beste stemmen op school had en dat ik uiteraard in het concert koor mocht. Joepie !! Mijn lessenrooster is dus als volgt:
les 1: U.S. History
les 2: Biology
les 3: Advanced Algebra
Lunch
les 4: English
les 5: Concert Choir
les 6: Government
en dan naar de schoolbus en naar huis, ben dan thuis om 15u.
Na mijn rooster kreeg ik nog een rondleiding en kreeg ik een locker. Daarna was het al tijd voor Biology. De les was simpel en ik zat naast een meisje (oops ben de naam vergeten) die zei dat als ik wou dat ik voor lunch bij haar en haar vriendinnen mocht zitten. Ik super blij natuurlijk. Na Biology was het dus tijd voor wiskunde. Dat was zo verdomd makkelijk, niet te geloven.
Lunch dan bij die meisjes gaan zitten, zijn best wel ok :) Na lunch English, een heel vriendlijke leerkracht, maar wat een stomme klas. Echt debielen die niet willen opletten, pff. Daarna Concert choir (eindelijk!). Het was super leuk. Er zaten cheerleaders in concert choir en die kwamen met mij praten en waren echt lief. Ze vroegen of ik geen zin had om bij de cheerleaders te gaan. Ik zei dat ik erover zal nadenken, maar eerlijk, ik cheerleader? Nee dus. Daarna Government, damn moeilijke klas. Een kaart van de hele wereld, en we moeten elk stom land kennen. Jeezs ..
Daarna eindelijk naar huis, tv gekeken met Teresa en liedjes gezongen met haar. Dan vroeg gaan slapen.

Dag 11 vrijdag 09/10/10

Tweede dag school. Pas opgestaan om 5u30, en was nog steeds op tijd. Lessen waren weer hetzelfde, leuk, niet echt vrienden maar dat zal nog wel komen. Met lunch weer bij die meisjes gezeten (weer de namen vergeten). Bij concert choir vroegen de cheerleaders of ik volgende week met hun wou lunchen. Cool ! xD Voor de rest was de dag normaal :) Op de bus was er nog enkel plaats naast een kerel. Dus ik ging zitten en wou mijn iPod opzetten. Ineens begon die een heel gesprek. Zijn naam is Cody. Hij zit in de school band (viool). Hij dacht dat ik van Brazilië was, haha xD We hebben de hele busrit gesproken over Amerika en België en de tieners. Toen ik bijna thuis was vroeg hij of hij mijn nummer mocht hebben, heb ik gegeven. Hij heeft dan een hele tijd zitten smsen over muziek! Yeah ! Na het eten (KFC!) zijn we naar een karaoke bar geweest. Ik heb gewoon geluisterd, zal volgende keer wel zingen :D
Tot hiertoe gaat alles dus nog goed !

 
Dag 1 NYC:

Hier mijn eerste berichtje vanuit the USA. Ik zat tijdens de 8 durende vlucht naast Laura, we hebben wat gepraat en geslapen. Daarna door de immigratie gegaan, ging super vlot. Bagage was er ook snel. Dan met een privé bus naar een mall in New Jersey, daar mochten we twee uur lang shoppen. Ik heb gewoon wat rondgekeken, en al snel gemerkt dat de meeste geïrriteerd werden door de tax. Ook even geïnformeerd voor GSM en belkaarten. Mijn GSM werkt hier perfect, dus een nieuw toestel niet nodig. Simkaart ga ik mee wachten tot ik bij Teresa ben, want kon er niet zo goed aan uit.
 

Daarna hup naar Times Square. We kwamen voorbij een winkel waar je als je een aankoop deed een foto kon laten nemen, en die werd dan getoond op Times Square op een mega groot board. Lise (een ander Vlaams meisje) had een trui gekocht, dus wij allemaal op de foto :D Daarna in Ruby Tuesday gaan eten. Vervolgens naar Toys R Us geweest en even genoten van het barbie huis :D

Uiteindelijk naar de hotelkamer gegaan, een grote en mooie kamer. Ik deel mijn kamer met Molly en Lise. We hebben nog wat gepraat en zijn dan gaan slapen, het was een lange dag.

Dag 2 NYC:

Vanmorgend vroeg opgestaan (7u30) en dan gaan ontbijten.
De bus vertrok om 9u. We hebben eerst een kleine stop gedaan om een foto te trekken van een triangle achtig gebouw.
Dat gebouw noemde The Flat Iron Building, en was de eerste wolkenkrabber.

Daarna terug de bus in en gestopt bij Little Italy. Van daaruit naar China Town gegaan, dan gewandeld over de Brooklyn Bridge.
Daarna naar South Seaport, waar we 2 uurtjes vrij hadden om te shoppen en eten. We zijn gaan eten in Subway, ik nam een broodje Chicken. Er was een Christmas winkel, daar verkopen ze het hele jaar door kerts spullen. Raar, maar waar, daar heb ik een Jonas Brothers kalender gevonden die vanaf serptember 2010 tot december 2011 gaat. Lekker handig dus.

Na het eten hebben we boottochtje gemaakt waarbij we langs het Statue of Liberty zijn geweest.
We hebben ook gezien dat ze een 'Freedom tower' aan het bouwen waren, op de plaats waar de WTC torens waren.
Daarna nog even naar Wall street gegaan.

Vervolgens met de bus naar Greenwich village geweest en daar weer 2 uur vrij gekregen, in die tijd moesten we ook eten. 
Ik had geen honger, dus ben gewoon starbucks gaan drinken en daar wat op internet gespeeld met mijn ipod.
En dan met de bus naar het hotel. Daar hebben ik en Molly nog noodles met kip besteld, en daarna zijn we gaan slapen.

Dag 3 NYC:

Weer vroeg opgestaan en gaan ontbijten. Deze ochtend hebben we onze eigen wafel gemaakt.
Dan zijn we naar Rockefeller Center gereden met de bus. We zijn dan helemaal naar boven gegaan, The Top of The Rock. Van daaruit had je een prachtig uitzicht over New York.

Daarna waren we vrij tot de middag, we zijn dan 5th Avenue afgewandeld, en zijn in de Apple store geweest en wat op de Iphone 4 en Ipad gaan spelen :D

Daarna zijn we naar Colombus square geweest, waar we samen hebben gegeten. Sushi voor mij !!
Vervolgens naar Central Park, dat was best wel gezellig. Allemaal bij een fontein.
Na Central park met de bus naar Times Square waar we nog heel even vrij hadden voor we in het HardRock Café gingen eten.
Daarna hebben we met de bus nog een stop gemaakt op een plek waar je de skyline heel mooi kon zien.

In het hotel aangkomen hadden we een meeting over de vluchten voor de volgende dag.
I'm ready to go =)

Dag 4 NYC/ Dag 1 Michigan !! :

Héél vroeg moeten opstaan (4u30) en naar de luchthaven gereden. Bagage ingecheckt en cornflakes gegeten.
Het vliegtuig naar Grand Rapids was zo klein, er zat amper 20 man op.
We waren veel te vroeg geland, een halfuur op voorhand. Dus ik moest even wachten op mijn gastgezin.
Teresa, Curt en Braiden kwamen mij ophalen. Het eerste wat ze zeiden was 'ooh she smells good'. Thank God, dat ik vijf minuten ervoor nog snel parfum had opgedaan :D
We zijn dan naar de parking gewandeld, en amai, wat een super grote auto. Maar ja dat moet wel moet 4 kinderen (nu 5 :p)
We zijn dan eerst naar het huis gereden, onderweg enkel groen te zien. Begon me al af te vragen waar de huizen waren.
 
Het huis is echt geweldig. De oprit is zeker 70 meter lang, en dan zie je het huis. Op het eerste zich lijkt het al groot, maar eenmaal binnen, wow. Er is dan gewoon een verdiep met 3 slaapkamers, 3 badkamers, een living, keuken en garage. Dan kan je ook nog naar beneden gaan, waar er nog eens 3 slaapkamers, 1 badkamer, living en keuken is. Teresa, Curt, Blake en Damon slapen boven. Ik, Braiden en Arismia slapen beneden. Teresa zei dat de hele onderverdieping van mij is, want Braiden en Arismia moeten alles boven gebruiken. Ik heb toen gezegd dat het voor mij ok is al ze in 'mijn' living zitten te spelen. De badkamer houd ik liever voor mezelf :D
De tuin is gigantisch, daar kunnen zeker nog 20 huizen of zelfs meer op. Hun hond Jazzy kan dan ook continu vrij rondlopen.
 
Nadat ik had uitgepakt zijn we naar Michigan's Adventure gegaan, een pretpark en waterpark.
De rollercoasters waren echt abnormaal. Dat hebben we niet in belgië, mijn knieën doen nog pijn !
Daarna zijn we buffet gaan eten. Ik had niet zoveel honger, wat goed wat want alles was zooo vettig.
Er is wel geen Mayonaise te vinden, jammer =(
Na het eten zijn we de andere kinderen gaan halen bij de ouders van Curt.
De rit naar huis was dan heel vermoeiend, want die zijn zooo luidruchtig, echt abnormaal.
Eenmaal thuis zijn we meteen gaan slapen.  
 
Dag 2 Michigan:

Om zeven uur werd ik wakker, want de kinderen waren al aan het spelen. Toch nog geprobeerd om verder te slapen, maar om 9u dan toch maar opgestaan. Een douche genomen, gegeten (brood met platte kaas) en dan met de kinderen 'The Wizard of Oz' gezien. Terese sliep nog en Curt was gaan werken. Na de film was het middag en Teresa werd wakker, we hebben dan grilled cheese gegeten.
Na het eten ben ik een uur in de tuin gaan spelen met de hond. Daarna hebben we met z'n allen The Last Song gezien, een mooie film met Miley Cyrus.

Na de film hebben Braiden en ik op de Wii gespeeld. Dan zijn we naar de school van Braiden en Arismia gegaan, want ze gingen hun leerkracht ontmoeten. Braiden ging meteen naar zijn vrienden en zei wie ik was en ik moest vanalles in het nederlands zeggen, ze waren onder de indruk :D
Daarna hebben we een soort van lasagne met brocolli gegeten, best wel lekker.

Ik zit nu even op de PC, maar we gaan zo dadelijk nog even een paar inkopen doen en dan ga ik slapen. Want een dag met die kinderen is am snel vermoeiend.

xoxo Thalysia